Kindervakantiespelen Delfzijl - Lutje grut

Nieuwsbrief

Verstuurd: 9-7-2011 om 16:55
Onderwerp: 1e Nieuwsbrief Lutje Grut juli 2011

Nieuwsbrief “Lutje Grut”  Juli 2011 Nr.1

De Stichting Kindervakantiespelen Delfzijl is al weer lange tijd bezig met de voorbereidingen voor de 55e editie van “Lutje Grut” Graag willen wij u op de hoogte houden en willen wij een aantal leuke zaken met u delen. Dit jaar is ons thema: “Boeven en Bandieten”

In mei 2011 is er onder leiding van Eddy Bergman en Eric Dijkstra een 30 minuten durende film opgenomen voor de oudste kinderen “De grote Lutje Grut roof”  Deze film wordt aan de oudste kinderen vertoond op 27 juli 2011. Er komen vele reacties binnen van anderen die deze film ook graag willen zien, daarom is het wellicht leuk om te weten dat de film vanaf 28 juli te zien is op het Lutje Grut/You-Tube kanaal. Een link naar dit kanaal is te vinden op onze website. Ook andere filmpjes van Lutje Grut staan nu al op dit kanaal dus wellicht leuk om hier eens een kijkje te nemen.( Ook een sneak preview en de filmposter zijn nu al te bewonderen op onze website).

Aan de film verleenden de volgende instanties en mensen hun medewerking:  Gemeentewerken Delfzijl/Dhr. Ben Kuiper, Gemeente Delfzijl, Dhr. Burgemeester Emme Groot, Brandweer Delfzijl/Dhr. Mark Dijkstra, Politie Delfzijl, De Eemslander/Mevr. De Neef, Camping “de Leeuw”/Esther Vlieg en Edwin Peters, Muzeeaquariom, Manege Biessum/Fam. Prins, Intertoys, V.O.F. “de Terebint” Dhr. Albert Nieboer, en Dhr. Dennis Pop.

Op maandag 25 juli staat  er een kunstproject onder leiding van boef B2 gepland voor kinderen en vrijwilligers van Lutje Grut. Meer dan 200 schilderijen zullen vanaf deze dag opduiken op de meest vreemde plekken en uithoeken van Delfzijl.  Op het schilderij treft u de naam aan van de kunstenaar (een kind of vrijwilliger) . Gedurende de 2 weken van Lutje Grut kunt u met het schilderij langskomen op de locatie, waar u een brief kunt ophalen waarin de maker het verhaal vertelt achter het schilderij. U kunt dan ook een briefje achterlaten voor degene (de kunstenaar)die het gemaakt heeft!  U mag wanneer u een schilderijtje vind deze ook gewoon meenemen naar huis of het verplaatsen naar een andere plek in Delfzijl  zodat het opnieuw door iemand anders gevonden kan worden. Na afloop van de speelweken (op 15 augustus) worden alle schilderijtjes online geplaatst op onze website. Mocht u dan alsnog een schilderijtje vinden, kunt u daar de bijbehorende brief lezen door op het schilderij te klikken. Ook dan kunt u online een berichtje achterlaten voor de maker. (het kunstproject is mogelijk gemaakt door Ubbens bouwmaterialen, en R. Sijtsema hoveniersbedrijf, en met dank aan Bert Schuitema en Geke Pater)

Op vrijdagmiddag 29 juli staat er een daverend optreden gepland van niemand minder dan Olaf Vos bekend van radio en tv Noord. Olaf is ook de zanger van de band “Bond tegen harries”. Onlangs heeft Olaf Groningse kinderraps geschreven die hij op deze middag ten gehore zal brengen, iedereen is hierbij welkom!

Op de vrijdag in week 1 (29 juli) alsmede op de vrijdag in week 2 (5 augustus) viert Lutje Grut de eindmanifestatie. Op de eindmanifestatie zijn alle ouders broertjes zusjes opa’s oma’s vriendjes en vriendinnetjes, alle sponsoren en overige belangstellenden welkom. De eindmanifestatie is bedoeld om op een feestelijke manier de week af te sluiten. Kinderen maken zelf kraampjes en bieden zelf allerlei leuke activiteiten aan, zoals snoephappen, een doolhof of ballonscheren. Ook wordt  er koffie, thee, fris, ijs en hamburgers verkocht.  Er zijn dus veel gratis en betaalde activiteiten. Voor alle gratis activiteiten werken wij met een bonnenboekje, deelnemende kinderen krijgen deze gratis, onze bezoekers kunnen deze kopen voor € 1,- Op de eindmanifestatie kan ook  de groepsfoto van de kinderen worden gekocht, alsmede een DVD met alle gemaakte foto’s van zowel week 1 als week 2. Op beide vrijdagen worden er T-shirts gedrukt met als logo het thema van dit jaar. (ook dit logo is al te zien op onze website en is dit jaar gemaakt door Fleur Meerman 11 jaar van CBS de Rengersborg ) U kunt op beide vrijdagochtenden een shirt inleveren, deze moet voorzien zijn van zowel voor als achternaam. Het drukken van een shirt kost € 2,50 en dient bij inleveren van het shirt contant betaald te worden, aan het einde van middag kunnen de shits weer opgehaald worden. Denk erom dat het shirt licht van kleur is geen andere opdruk heeft en ook een eventueel reliëf in de stof heeft een nadelig effect op het eindresultaat van het shirt. 

De aanvangstijd van de eindmanifestatie is op beide vrijdagen  om 13.30, en kent aangepaste eindtijden i.v.m. het opruimen aan het einde van de weken !!!

Lutje Grut is afhankelijk van geld goederen en diensten. Wij willen in willekeurige volgorde iedereen bedanken die in welke vorm dan ook heeft bijgedragen aan de totstandkoming van Lutje Grut 2011:

Gemeente Delfzijl, Nautische Unie Hunfeld B.V., Aannemingsbedrijf Rozeboom V.O.F., zwemvereniging Eemsrobben, Kids Drive in Show, SVR  boerencamping “de leeuw”, O.B.S de Viking-Noorman, V.O.F. “de Terebint”, DOW Benelux B.V., Olaf Vos, STORK, Albert Heijn, Draka Comteq, NVB Ubbens Bouwstoffen, PPG, Rabobank, Delftechniek, Amasus, Koop straal en coatingsbedrijf, Bagney Schilders, Hobbyzaak Katootje, GGZ Drenthe, Autorent Dallinga, Hoveniersbedrijf R.Sijtsema, Dakdekkersbedrijf  Slagter, vrijwilligerscentrale Delfzijl,Kringloopwinkel Abel Tasman, Zeilmakerij R.J. de Vries, Kikkerprint Groningen, Karwei, Dhr. Eddy Bierman, Schildersbedrijf Loer, Drankenhandel Robertus, partycentrum “de Bolder”, Groningen Seaports, Boels verhuur N.V., Politiebureau Delfzijl, Brandweer Delfzijl, Stichting Loodskotter Eems, Manege Biessum, , alle vrijwilligers van Lutje Grut en iedereen die we (hopenlijk niet) vergeten zijn….

Wilt u verder nog informatie over onze Stichting, heeft u goederen en diensten die u beschikbaar wilt stellen, of wilt u ons financieel ondersteunen? Neem gerust contact met ons op middels de mail, of telefonisch.

Wij hopen u allen te zien tijdens Lutje Grut, en hopen dat  2011 weer een te gek jaar wordt!

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur, Andrea Nieboer, Voorzitter

Alle verstuurde nieuwsbrieven