Kindervakantiespelen Delfzijl - Lutje grut

Het archief | Lutje Grut 1996

Lutje Grut 1995 | Overzicht archief | Lutje Grut 1997

De kindervakantiespelen werden dit jaar voor de 40e keer georganisserd. Het 4e lustrum werd gevierd.

 

Locatie: Boerderij "Fivelzigt" (voormalig van dhr. Bruining van de Berg) aan de Weg naar den Dam in Delfzijl.

 

Het thema van dit jaar was: "Feest!" natuurlijk naar aanleiding van het 40 jarig bestaan.

 

Leuke weetjes:

De hoofdleiding bestond dit jaar uit de volgende (6) peronen:

Johan Pol: penningmeester

Agnes Bos: secretariaat en coördinator

Michel Stam: podiumgebeuren en muziek

Evert Jansen: materiaal

Mireille Peeren: activiteiten

Wim Dodde: secretariaat (hij woonde op dat moment in Limburg)

 

Dit was het eerste jaar dat de materialen van Lutje Grut niet meer lagen opgeslgen in de boerderij, maar ze lagen opgeslagen in een loods op het voormalige Maringsterrein in Delfzijl. Het Maringsterrein bestaat nog, de loods die erop stond is ondertussen afgebroken, dit terrein ligt tussen het voormalige zwembad van Delfzijl aan de Zeebadweg, en het spoor in. Het verhuizen van de materialen gebeurde in de voorbereidingsweek voorafgaand aan de speelweken.

De groepen kinderen konden per week naar 1 betaalde excursie die ze zelf konden uitkiezen. Verder was groepsleiding veel aangewezen op hun eigen creativiteit, er waren nog geen vaste momenten in de weekmap ingepland waarop kinderen onder begeleiding konden knutselen, of een sport/spelactiviteit konden doen.

In 1996 werd er voorafgaand aan het eten van de kinderen nog een gezamelijk minuutje stilte gehouden zodat kinderen konden bidden, tegenwoordig is dit afgeschaft. Lutje Grut heeft een bont kleurenpallet aan verschillende geloofsovertuigingen, waardoor men het niet meer passend vond om enkel nog gebedsruimte te bieden aan de christenen.

Alle 10 jarige kinderen hebben dit jaar gekanood, alle 6-9 jarigen hebben een vossejacht in de wijk Fivelzigt gehad. Ook zijn de allerkleinsten naar de manege geweest.

In verband met het 40 jarig bestaan:
De vrijdag van week 1 werd afgesloten met een verklede optocht naar het Molenbergplein in Delfzijl.Op het Molenbergplein stond een podium, waar artiesten hebben opgetreden, verder waren er kraampjes met leuke attracties gemaakt voor de kinderen. Ze konden er balgooien, ponyrijden, er stond een luchtkussen een popcorn en een suikerspin kraam, er werd een verloting gehouden met mooie prijzen, kortom, het was een groot Feest!

De oudste kinderen hebben dit jaar in week 1 overnacht in het Scoutinggebouw van de Scouts in Slochteren, in week 2 op de boerderij.

Er was dit jaar geen avondprogramma voor de jongste kinderen.

Met slecht weer kon er naast de boerderij gebruik gemaakt worden van "Fivelcollege", waar dan o.a. films gedraaid konden worden voor de kinderen.

Er was dit jaar nog dagelijks een kinderraad, waarin kinderen konden aangeven wat in hun beleving goed of slecht was, of wat er beter kon. Jaarlijks kwamen hier dezelfde zaken dagelijks aan bod: "De ranja was te waterig" de ranja is te zoet" "Wij hebben de mooiste hut" "En wij hebben toch echt de liefste leukste meest te gekke leider"

Vrijwilligers hebben wederom verschillende aktiviteiten gedaan tijdens het avondprogramma: Kanoën, beachvolleybal, survival, kampvuur, zeskamp, barbeque.

Consumpties voor de leiding kosten Fl. 1,25 per stuk.