Kindervakantiespelen Delfzijl - Lutje grut

Het archief | Lutje Grut 1984

Lutje Grut 1983 | Overzicht archief | Lutje Grut 1985

De kindervakantiespeelweken werden dit jaar voor de 28e keer georganiseerd.

 

Locatie: Boerderij  "Fivelzigt" van dhr. Bruining van den Berg aan de Weg naar den Dam te Delfzijl

 

Het thema van dit jaar was: "In het Oerwoud"

 

Leuke weetjes:

Vrijwilligers van wie we weten van dit jaar : G. Smit, Ronald Pattiselanno, Ingrid Hemrika, Lies ?, Madeleine Vaags, Trieneke Froma, Henriëtte Froma, Christina Damhof, Elizabeth Oorlog, Ans van den Bosch, Marieke Lesman, Henriëtte Kouwenhoven, Sigrid Hut, Wim ?, Johan ?, Jan ?, Peter Oosterhuis, Dik Wierema, Hendrik ? , Rientz Visser, Margien ?, Harm ?, Anna ? Fokko Hendriks, Ronnie van der Zwaan, Walter van der Zwaan, Cora ? , Josee van der Gaast.

 

Voorafgaand aan de speelweken werd er weer gebowld door de hoofdleiding, en het grondpersoneel, met als winnaar Fokko Hendriks

De kinderen namen het thema erg letterlijk, en slingerden en klauterden als aapjes van appelboom naar appelboom , wat af en toe erg gevaarlijk was.

In week 1 waren er 41 groepen, in week 2 22 groepen.

Dik Wierema kreeg dit jaar de bijnaam Sjef met den antenne, waar vele WANTED posters van werden gedrukt, die in grote aantallen in en om de gehele boerderij werden opgehangen.

De speelweken hadden een grote parachute gekregen, die werd opgehangen in de nok van de schuur.

Het weer was in week 1 ontzettend slecht, zo zei ook Jan Pelleboer. In week 2 was het stralend zonning en warm.  De hoofdleiding had van strobalen en zeil een zwembad gemaakt, ook gingen de kinderen naar het buitenzwembad in Delfzijl, en gingen ze een hele dag naar landgoed "Ekenstein" in Appingedam.

Op de laatste vrijdagavond werd er een grandioos Candelight dinner voor de vrijwilligers bereid, op de menukaart stond vermeld: Menu a la Lutje Grutje aangeboden door Jut en Jul (Johnny Jansen en Aaltje Noordhof- de Vries)  Het volgende werd geserveerd:

Het voorgerecht: Cocktail du Melon, Consomme de Oignon, Salade de Huzare. Het hoofdgerecht:  T-Bone steak, Legumes divers, pommes Parisienne, omelette e Siberienne Nagerecht: Cafe e Grand Marnier

De 2 weken zijn gefilmd, en vele ouders gaven aan graag de film te willen zien. In het nieuwsblad van de eemsmond stond op 11-09-1984 een advertentie waarin werd aangekondigd dat alle ouders op woensdagmiddag 12-09 om s,middags om 14.00 de film konden bekijken. De film duurde 2 uur.

Op vrijdag 14-09 werd er een reunie voor de leiding gehouden in het dorpshuis van "Uitwierde", ook daar werd de film vertoond.