Kindervakantiespelen Delfzijl - Lutje grut

Home

Nieuwsmodule foto

In de zomervakantie worden er in Delfzijl ieder jaar vakantiespelen georganiseerd voor basisschoolkinderen onder de naam "Lutje Grut".
Tijdens de twee zomerspeelweken kunnen de kinderen, in kleine groepen verdeeld, meedoen aan verschillende activiteiten zoals:
hutten bouwen, excursies, knutselen, workshops, varen, zwemmen, paardrijden, popcorn en pannenkoeken bakken en diverse sport- en spelactiviteiten.

Lutje Grut is in 2019 van 15 t/m 19 juli (week 1) en van 22 juli t/m 26 juli (week 2). Thema: Disco! Meer informatie kunt u vinden onder algemene informatie.

Kriebeldam en Lutje Grut bieden samen een theatervoorstelling aan!

Gepubliceerd: Donderdag 7 juni 2012

Best wel trots kunnen wij nu vertellen dat er een samenwerking is tussen de Kindervakantiespeelweken Kriebeldam uit Appingedam en onze eigen Kindervakantiespeelweken Lutje Grut!

Dankzij de sponsoring van de Juniorkamer van de Drie Delfzijlen aan beide speelweken is het mogelijk dat wij gezamelijk een theatervoorstelling van Theaterpret uit Tjuchem aanbieden aan alle kinderen!

De voorstelling zal zijn op Dinsdag 24 juli in het ASWA gebouw te Appingedam (de locatie van Kriebeldam)

Wij hebben er zin in! Wij hopen jullie ook!

JCI Sponsort Lutje Grut dus vrijwilligers gezocht voor het sliksleeŽn in 2012!

Gepubliceerd: Woensdag 2 mei 2012

Jaarlijks organiseert JCI De Drie Delfzijlen tijdens de Pinkstersfeesten in Delfzijl sliksleewedstrijden. Het traditionele sliksleeën, ook wel Krait’n genoemd, vindt plaats in het slik op een drooggevallen stuk van de Eems nabij het strand van Delfzijl.

De deelnemers dienen met een slikslee zo snel mogelijk een parcours in het slik af te leggen. Vroeger gebruikten vissers het als voertuig om zich te verplaatsen over drooggevallen wad maar tegenwoordig wordt de slikslee voornamelijk gebruikt om het modder van de Eems van nabij te bewonderen.

De slikslee bestaat uit een vlakke houten vlonder met daarop een handgreep. Het wordt gebruikt door er met een knie op te knielen en zich vervolgens met het andere been af te zetten in de modder. Door de vlakke onderkant zakt het geheel niet weg en door het gladde slik kan een behoorlijke snelheid worden ontwikkeld.

JCI De Drie Delfzijlen organiseert het evenement om geld in te zamelen voor een goede doelen. Dit jaar wordt geld ingezameld voor het "Burgemeester van Julsinghatehuis" te Delfzijl, Kindervakantiespelen "Kriebeldam" te Appingedam, en de Stichting Kindervakantiespelen Delfzijl "Lutje Grut".

 

Graag willen wij daarom al onze vrijwilligers oproepen om dit jaar mee te doen aan dit geweldige evenement. Robin Onno Fokko Albert Esther Inge Christina en Andrea hebben zich al aangemeld, wie volgt??? Stuur een mail om te laten weten dat je namens "Lutje Grut" meedoet naar info@kindervakantiespelendelfzijl.nl

Vrijwilligers gezocht!

Gepubliceerd: Zaterdag 28 april 2012

Om ook "Lutje Grut" 2012 weer tot een groot succes te maken hebben wij wederom veel vrijwilligers nodig!

Leiding werven doen we middels de poster die zoals elk jaar weer door een kind wordt getekend, maar dit jaar gaan we ook op pad met flyers en informatiebrochures die je de komende tijd overaal aan zult treffen.

Wil jij je nu al aanmelden als vrijwilliger? Dan kan dat hier. Vind je het moeilijk om je zomaar aan te melden, en wil je eerst meer informatie over wie wij zijn,  wat wij doen, en wat wij jou te bieden hebben?

Aarzel dan niet en bel of mail voor informatie met:

Andrea Nieboer (voorzitter)      Tel. 06-22262213 Mail: andrea@kindervakantiespelendelfzijl.nl of

Inge van den Berg (secretaris) Tel. 06-42574131 Mail: inge@kindervakantiespelendelfzijl.nl

Doen hoor! Want niet alleen wij, maar ook the Queen Wants You!

And the winners are!

Gepubliceerd: Donderdag 26 april 2012

Oei oei oei! Esther en Inge hebben het maar zwaar gehad! Wat zijn er dit jaar weer veel mooie tekeningen door alle kinderen gemaakt en dus wat was het moeilijk kiezen! Maar de winnaars zijn bekend! Uiteindelijk, na veel discussie tussen beide dames hebben ze de nummers 1 (wat de promotiesposter van 2012 wordt)  2 en 3 uitgekozen, maar daarnaast hebben ze ook al een tekening uitgezocht waar wij onze jaarlijkse t-shirt van gaan maken. Nog vanavond gaan we alle kinderen proberen te bellen, en als dat gelukt is zullen we de namen en de winnende tekeningen van de kinderen ook heel snel hier op de website plaatsen!

Scholenbezoek i.v.m. tekenwedstrijd 2012

Gepubliceerd: Maandag 2 april 2012

Vanochtend zijn 2 boerinnen en een ik hou van Holland fanaat langs de groepen 7 en 8 van alle basisscholen in Delfzijl geweest. Reden?! De jaarlijkse tekenwedstrijd die de stichting organiseerd. De kinderen hebben vanaf vandaag 2 weken de tijd om een tekening te maken in het thema van dit jaar "Ik hou van Holland"

Van de winnende tekening wordt ook dit jaar weer de promotieposter gemaakt waarmee de stichting vrijwilligers probeert te werven. Het kind wat de winnende tekening maakt krijgt deze poster ingelijst, komt in de krant, en krijgt ook nog een kadootje. Ook is er een 2e en een 3e prijs te winnen.

Wij zijn nu al benieuwd naar alle mooie tekeningen die we straks mogen ontvangen en natuurlijk nog nieuwschieriger naar wie de winnaar wordt van de tekenwedstrijd van Lutje Grut 2012!!

Wij wensen alle kinderen veel succes!!!!

De schakelklas van juf Maya op "de Garven"

 De klas van juf Kirsten op "De Tasveld"

Klik hier om alle foto's te zien die er op de verschillende scholen zijn gemaakt.

Foto's van de rŽunie

Gepubliceerd: Zondag 1 april 2012

De rëunie was gisteravond een succes! Robin en Esther (alias Irma) hadden een prachtige avond vol spelelementen in het nieuwe thema :" Ik hou van Holland" georganiseerd.

Graag willen we de Schuttersvereniging Delfzijl bedanken omdat wij belangeloos gebruik konden maken van hun clubgebouw en omdat wij Rene en Pieter, de perfecte gastheren, er als extra kado bijkregen!

              

Rene en Pieter van de Schuttersvereniging              Evelien aan het koekhappen            

Alle foto's van de rëunie zijn hier te bekijken.

 

Nog maar een paar dagen!

Gepubliceerd: Donderdag 29 maart 2012

Toch nog even een reminder voor de reunie van aanstaande zaterdag 31 maart! Heb je je nog niet opgegeven doe dit dan snel middels een mailtje naar info@kindervakantiespelendelfzijl.nl of bel met 06-22262213!

Hopenlijk allemaal tot zaterdag!

CD presentatie "Kinderspul" van Olaf Vos

Gepubliceerd: Zondag 18 maart 2012

Olaf Vos van de Bond tegen Harries heeft opgetreden op Lutje Grut 2012 met Groninger kinderliedjes, toen al liet Olaf weten deze liedjes graag op cd uit te willen brengen en nu was het zover!

Op Zaterdag 17-03-2012 was in het gebouw van het Groninger Archief aan het Cascadeplein te Groningen de cd  presentatie van de nieuwste cd van Bond tegen Harries "Kinderspul"

Onno en Andrea waren aanwezig tijdens deze cd presentatie en zijn nu in het bezit van een gesigneerd exemplaar van de cd, die we zullen verloten onder de kinderen tijdens Lutje Grut 2012.

Olaf is terecht supertrots op deze cd waarop een heus kinderkoor meezingt!

De cd Kinderspul bevat 6 tracks te weten Derk Das, Drok, Klaain Kloaske, Smakhak, Klaaier en de Dizzel, en is ook te beluisteren en te bestellen op www.bol.com

De cd kost 9 euro 99.

Kinderspul

Inkijkexemplaar

Oud leidster Lutje Grut produceert theatervoorstelling!

Gepubliceerd: Woensdag 7 maart 2012

Amanda de Noord deed in 2010 mee als leidster van Lutje Grut en had een aktieve rol in het dagelijkse tussen de middag programma voor de kinderen.

                                                    Op de foto, Amanda de Noord 

Nu heeft de HAVO 5 leerlinge van het Fivelcollege voor haar profielwerkstuk haar eigen theatervoorstelling gegeven: Pension Spits. Niet alleen het verhaal komt van haar hand, ook alle andere zaken die erbij komen kijken om een voorstelling tot een succes te maken regelt zij zelf: het decor, de technische afspraken, de publiciteit, het afdrukken van de affiches etc etc.

De voorstelling wordt op dinsdag 13 maart in de grote zaal van Theater de Molenberg aan het Molenbergplein te Delfzijl op de planken gebracht. De voorstelling begint om 20.15.

Meer informatie over de voorstelling van Amanda , bezoek de site van de Molenberg via deze link,

http://www.demolenberg.nl/docs_1053_Theatervoorstelling-leerlinge-Fivelcollege.html

 

Wij zijn als bestuur hartstikke trots op Amanda, en wensen haar enorm veel succes voor aanstaande dinsdag! Ps: wij gaan kijken!, jullie ook?

De ReŁnie 31 maart 2012

Gepubliceerd: Maandag 5 maart 2012

Het is dan echt bijna zover, vandaag zijn de uitnodigingen voor de reünie de deur uitgegaan!

Esther en Robin hebben voor deze avond een prachtig programma voor jullie gemaakt in het thema van 2012: "Ik hou van Holland" en willen jullie uitnodigen voor zaterdag 31 maart aanstaande.

De reünie wordt dit jaar gehouden in het clubgebouw van de Schuttersvereniging Delfzijl aan het Zwet 36 te Farmsum.  Jullie zijn welkom vanaf 19.30 en de avond duurt tot 23.30.

De entree is gratis en iedereen krijgt 5 consumptiemunten. Meer consumptiemunten zijn voor eigen rekening aan te schaffen. Omdat we de catering van de hapjes en versnaperingen zelf organiseren, vragen we jullie te laten weten of je komt.

Aanmelden voor de reünie kan middels 06-22262213 of door een mailtje te sturen naar info@kindervakantiespelendelfzijl.nl

We hopen dat iedereen verkleed komt in het thema. Dus trek je leukste HOLLAND outfit aan en kom mee feesten!

Tot dan!

Met vriendelijke groeten,

Het Bestuur

Ps: Meerdere mensen zijn in de afgelopen maanden verhuisd en we hebben niet van iedereen een adreswijziging ontvangen. Je bent zelf verantwoordelijk om een adreswijziging te sturen aan ons secretariaat. Mocht je, doordat wij jouw goede adres niet hebben, geen uitnodiging hebben ontvangen, maar was je in 2011 wel vrijwilliger, beschouw dit nieuwsbericht dan als uitnodiging. Stuur dan nog wel even een mail naar info@kindervakantiespelendelfzijl.nl met je juiste adres, ter attentie van Inge.

Inge en Fokko van het bestuur en Albert als vrijwilliger waren druk met het versturen van alle uitnodigingen voor de reünie!