Kindervakantiespelen Delfzijl - Lutje grut

Home

Nieuwsmodule foto

In de zomervakantie worden er in Delfzijl ieder jaar vakantiespelen georganiseerd voor basisschoolkinderen onder de naam "Lutje Grut".
Tijdens de twee zomerspeelweken kunnen de kinderen, in kleine groepen verdeeld, meedoen aan verschillende activiteiten zoals:
hutten bouwen, excursies, knutselen, workshops, varen, zwemmen, paardrijden, popcorn en pannenkoeken bakken en diverse sport- en spelactiviteiten.

Lutje Grut is in 2019 van 15 t/m 19 juli (week 1) en van 22 juli t/m 26 juli (week 2). Thema: Disco! Meer informatie kunt u vinden onder algemene informatie.

Belangrijk bericht: Brief schildmeer (voor 16 juli)

Gepubliceerd: Maandag 15 juli 2013

 
 Stichting Kindervakantiespelen Delfzijl

 


Lutje Grut Stad, 15 juli 2013


Betreft: het zelf brengen en halen van uw kinderen op 16 juli 2013 naar en van het Schildmeer


Beste ouders/verzorgers,

Op dinsdag 16 juli worden de kinderen om 09.00 uur verwacht op het strand van het Schildmeer en kunnen ze om 16.30 uur weer worden opgehaald.   Tevens willen we u vragen of u misschien meerdere kinderen kunt meenemen in de auto.

Net als op de andere dagen dient u zelf zorg te dragen voor een lunchpakketje voor uw kinderen , Lutje Grut verzorgt het drinken. 
Wilt u uw kinderen ook zwemkleding meegeven? Lutje Grut zorgt voor zonnebrandcrème.

Bij slecht weer behoudt de organisatie i.v.m. de veiligheid van de kinderen zich het recht voor om het programma  te wijzigen, u zal daar in dat geval z.s.m. over worden geïnformeerd.

Op dinsdag 16 juli 2013 hebben wij in samenwerking met Kunstenaarscollectief “de Draad” (mede de organisatoren van het familiefestival “Art Carnivale”)  de hele dag activiteiten op het Schildmeer.

Kinderen van Lutje Grut gaan onder begeleiding van kunstenaars van het Collectief iets moois maken. De jongste kinderen gaan maskers maken en de oudsten een grote lemen hut!

Het familiefestival Art Carnivale vindt dit jaar plaatst op vrijdag 19 juli, zaterdag 20 juli en zondag 21 juli 2013 aan het Schildmeer en de toegang is gratis. Op deze dagen kunt u zelf met uw kinderen gaan kijken naar al het moois dat zij op 16 juli gemaakt hebben!!!
Op zondag 21 juli om 18:30 vraagt de organisatie van Art Carnivale of alle kinderen verkleed naar het festival willen komen om deel te nemen aan een optocht, maar dit is uiteraard vrijblijvend!. Voor meer informatie over de verklede optocht voor kinderen of het festival aan zich kunt u kijken op www.artcarnivale.nl


Namens het bestuur,

 

Andrea Nieboer
Voorzitter

 

 

Dinsdag 09-07-2013 Samenwerking met Natuurmonumenten, HET WAS TE GEK!

Gepubliceerd: Dinsdag 9 juli 2013

Vandaag zijn wij met alle kinderen de gehele dag in het Biessummerbos geweest waar wij in samenwerking met Natuurmonumenten een prachtige dag hebben mogen beleven!

De kinderen hebben zelf kruidenthee gemaakt, meelwormen geproefd, kompas leren lezen en morse, ze hebben zelf brood gebakken, dierensporen leren ontdekken en hebben er gispafdrukken gemaakt. Wat was het een belevenis!

Wat ik graag met u wil delen is hoe positief Natuurmonumenten was over de hechtheid en over de enthiousiaste inzet van onze vrijwilligers en de betrokkenheid bij elkaar en de kinderen. Wat fijn om te horen. En de kinderen? Wat hebben ze genoten en daar doen wij het voor.

Christiaan 6 jaar zij vanavond op de kinderdisco door de microfoon:"Ik wil iedereen bedanken dat wij hier zo fijn mogen spelen" Daar smelt ik van en na zo,n dag als vandaag weet ik het echt weer.
Hier werkt iedereen met elkaar een jaar lang zo hard voor! En ik ben zo trots op iedereen!

Ondertussen staan alle foto,s van vandaag al weer op de website, veel kijkplezier!

Groet Andrea

De kop is er af!

Gepubliceerd: Dinsdag 9 juli 2013

En het was een ge-wel-di-ge dag!

De kinderen hebben 's ochtends volop genoten met het bouwen van hutten en van het Tussen de Middag programma. 's Middags hebben de jongsten een spel gedaan in Tuikwerderrak en de oudsten in het Biesummerbos, ook zijn er nog enkele groepen naar Groningen Seports geweest. De foto's staan inmiddels op onze site.

Wij loaden dagelijks onze foto's op en zouden het leuk vinden als u na het bekijken ervan een berichtje achterlaat in ons gastenboek!

Brieven liggen klaar om verstuurd te worden.

Gepubliceerd: Maandag 1 juli 2013

 

De enveloppen met daarin de brief met informatie en deelnamepas, liggen klaar om overgedragen te worden aan de stadspost.

Samenwerking met Art Carnivale!

Gepubliceerd: Maandag 1 juli 2013

In de tweede week van Lutje Grut, heeft de Stichting Kindervakantiespelen Delfzijl een samenwerking met Art Carnivale.

Art Carnivale dat later die week van start gaat, gaat samen met de kinderen van Lutje Grut een hele mooie grote plaggen hut maken. Ook gaan de kinderen super mooie maskers maken, die aan de kant van de weg worden neergezet.

Deze zullen te zien zijn tijdens Art Carnivale, welke van 19 tot en met 21 juli duurt.

Stichting Kindervakantiespelen Delfzijl organiseert, in samenwerking met Natuurmonumenten, de Wilde Buiten Dag!

Gepubliceerd: Donderdag 13 juni 2013

Op 9 juli, tijdens de Lutje Grut vakantiespeelweken, organiseert de Stichting, in samenwerking met Natuurmonumenten, de Wilde Buiten Dag.
De kinderen die mee doen met Lutje Grut, gaan op de dinsdag van de eerste week leren om te overleven in de natuur.
Leren waar je kunt overnachten, hoe je een hut bouwt en hoe je de weg naar huis vindt. Zoeken naar je eigen eten in de natuur, proef een insect en nog veel meer!
Het belooft dus een hele spannende en wilde dag te worden!

Foto's knutseldag 2013

Gepubliceerd: Zondag 9 juni 2013

Hai,

Vandaag hadden we de jaarlijkse knutseldag er zijn weer prachtige tekeningen gemaakt om straks onze locatie mee op te kunnen pimpen! Daarnaast zijn Daniëlle Eitens en Carina Bommezijn druk bezig geweest om met papier mache een heuse Mega Mindy en een Mega Toby te maken, kortom het was een prachtige en gezellige dag! Alle foto's zien? Klik hier.

1e kind via de internetaanmelding!

Gepubliceerd: Zondag 26 mei 2013

Ook Lutje Grut gaat met zijn tijd mee! Dit jaar bestaat er voor de eerste keer de mogelijkheid om kinderen via internet aan te melden voor de speelweken! Wat is er dan leuker om ook te melden welk kindje zich voor de eerste keer in de geschiedenis van onze Stichting via het net heeft aangemeld?!

Wij geven dan ook graag een eervolle vermelding aan.....

Tatatata Sem Bommezijn van CBS de Garven, onze eerste internetheld!!!

Flyer Lutje Grut 2013!

Gepubliceerd: Zondag 26 mei 2013

In verband met promotiewerkzaamheden voor Lutje Grut heeft Robin Lok een prachtige flyer ontworpen om vrijwilligers te werven! Misschien zijn jullie hem al wel tegen gekomen tijdens Koninginnedag of met Pinsteren, toch willen wij hem jullie ook op onze website niet onthouden!

 

Uitslag tekenwedstrijd 2013 bekend!

Gepubliceerd: Woensdag 22 mei 2013

Owwwwwwwhhhh spannend!  De uitslag van de tekenwedstrijd van Lutje Grut 2013 is bekend! Inge zal in de komende dagen de kinderen thuis bellen om hen dit leuke nieuws te gaan vertellen! Vrijdag maken we dan de namen op de website bekend. We willen al wel verklappen dat er een winnaar is voor het ontwerp van de poster, ook is er een winnaar die de 2e prijs heeft gewonnen. Maar ook heel spannend er was ook een tekening bij waar we het ontwerp van ons t-shirt van 2013 van gaan maken! Oewhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!! Wie oh wie is zijn de winnaars, van welke scholen??? Nog 2 nachten slapen en iedereen mag het weten!