Kindervakantiespelen Delfzijl - Lutje grut

Home

Nieuwsmodule foto

In de zomervakantie worden er in Delfzijl ieder jaar vakantiespelen georganiseerd voor basisschoolkinderen onder de naam "Lutje Grut".
Tijdens de twee zomerspeelweken kunnen de kinderen, in kleine groepen verdeeld, meedoen aan verschillende activiteiten zoals:
hutten bouwen, excursies, knutselen, workshops, varen, zwemmen, paardrijden, popcorn en pannenkoeken bakken en diverse sport- en spelactiviteiten.

Lutje Grut is in 2019 van 15 t/m 19 juli (week 1) en van 22 juli t/m 26 juli (week 2). Thema: Disco! Meer informatie kunt u vinden onder algemene informatie.

Nog 21uur!

Gepubliceerd: Zondag 5 juli 2015

De voorbereidingen zijn al in volle gang door de vrijwilligers, de container is geplaats door Erpotrans. De pallets van HTG staan op locatie door Merema Transport en.... de kinderen van week 1 zijn allemaal ingedeeld in groepjes! De pasjes zijn verstuurd. Morgen gaat het gewoon weer los! Om 08:45 zullen de eerste kinderen alweer voor de deur staan om weer een geweldige Lutje Grut week te hebben. We horen in de wandelgangen dat de kinderen er heel veel zin in hebben. En ook niet heel onbelangrijk, wij hebben er ook zin in. De weerberichten zijn tot nu toe zeer gunstig, vanaf woensdag verwachten ze wel wat slechter weer maar zo positief zoals wij altijd zijn, de zon in ons blijft altijd schijnen!

Dit jaar is het voor het eerst dat we geen subsidie meer krijgen van de gemeente, en daardoor is het nog moeilijker om het hoofd boven water te houden. Daarom vanaf deze kant willen wij onze sponsoren vreselijk bedanken voor de bijdrage die ze leveren om Lutje Grut 2015 weer mogelijk te maken, super! Het is ons gelukkig weer gelukt. Trots zijn we nu ook al op onze vrijwilligers en leiding die dit weekend geholpen hebben, ze hebben de warmte getrotseerd om voor morgen alles klaar te hebben.

Wij wensen alle kinderen, vrijwilligers, leiding, hulpmoeders en hulpvaders een fantastische week!

Tot morgen!

Het bestuur.

Rotary Eems Dollard overhandigd super grote cheque!!!

Gepubliceerd: Vrijdag 19 juni 2015

De Rotary Eems Dollard heeft ons een grote cheque gegeven met het bedrag van maar liefst 2000 euro!
Rotary Eems Dollard is een serviceclub wat ontzettend veel aan community service doet. Zowel nationaal als internationaal.
Ons werd tijdens de uitreiking meteen duidelijk dat deze mensen veel over hebben op sociaal gebied. Men was zo enthousiast en om zulke mensen zo te zien, dat doet ons denken aan de dankbaarheid die wij weer van de kinderen krijgen. Die dankbaarheid kregen zij nu van ons!
Tijdens het Koningsbal welke gehouden is op landgoed Ekenstein is er een veiling gehouden met uitzonderlijke kavels.
Hier werd geld ingezameld voor Lutje Grut en Kriebeldam. Beide vakantiespelen krijgen dit enorm hoge bedrag.
Hier zijn wij dan ook ontzettend blij mee en kunnen we ook super leuke dingen voor de kinderen blijven doen!

Vriendelijke groet,

Het bestuur

Aanmeldingsformulieren

Gepubliceerd: Dinsdag 2 juni 2015

Hallo Lutje Grutters!

Zojuist zijn de laatste aanmeldingsformulieren verstuurd naar de scholen. Op 15juni zullen wij deze weer ophalen van de scholen en zal deze verwerkt worden. Momenteel komen de aanmeldingen via de website ook binnen, mocht u geen formulier hebben ontvangen of wilt u uw kind aanmelden die niet in Delfzijl op school zit. Aanmelden kan via Aanmeldingsformulier 2015

Ook heeft Lutje Grut een nieuw nummer, deze is vanaf vandaag in gebruik. Wij zijn te bereiken op 06-29460827 en via info@kindervakantiespelendelfzijl.nl

Vriendelijke groet,

Het Bestuur.

Lutje Grut 2015

Gepubliceerd: Vrijdag 29 mei 2015

Hallo Lutje Grutters!!

Het is alweer een tijdje geleden dat we wat van ons hebben laten horen, maar achter de schermen zijn wij alweer druk bezig om Lutje Grut 2015 mogelijk te maken. Dit jaar is er gekozen voor het thema "Lutje Grut op Safari"  De vergunningen en de locatie aanvraag zijn weer opgestuurd naar de gemeente en deze zijn gelukkig ook voor 2015 weer volledig goedgekeurd! Op 6&10 juli en op 13&17 juli zal Lutje Grut 2015 georganiseerd worden op Gevelsteen 4 bij gymlokaal 't Rek. Dit jaar is er helaas wel besloten om de financiele bijdrage te verhogen van 15euro naar 17,50 euro. Dit is voor het eerst weer sinds 8jaar.

Mede dankzij onze ICT topper Fokko kunnen de kinderen zich vanaf vandaag weer aanmelden voor Lutje Grut op de website. Via de link https://www.kindervakantiespelendelfzijl.nl/kids/  Trieneke en Albert zullen maandag 1juni weer langs alle scholen in Delfzijl gaan om daar de aanmeldformulieren af te leveren. Deze zullen op 15juni weer opgehaald worden. Aanmelden kan dan uiteraard nog via de website, mail (info@kindervakantiespelendelfzijl.nl) of opgavestrook versturen naar Kattegat 5 9933 TL te Delfzijl. Telefonisch zijn wij nog niet bereikbaar, dit zal tzt gebeuren. We zullen hierover een bericht plaatsen op onze website. 

Zoals elk jaar kan de leiding zich al aanmelden vanaf 1januari, uiteraard is dit ook weer volop gedaan. Danielle Eitens was dit jaar er weer snel bij maar was dit jaar niet de eerste! Die eer gaat naar Mathias Jansema! Aanmelden voor leiding kan zich dus al een poosje en we zoeken nog heeeeeeeeeel veeeeeeel begeleiding voor dit jaar. Aanmelden kan via de link  https://www.kindervakantiespelendelfzijl.nl/website/aanmeldingsformuliervrijwilligerslutjegrut2015.html

Graag tot in juli!Knipogen

Vriendelijke groet namens het bestuur,

Albert Schreuder.

Week 2

Gepubliceerd: Maandag 14 juli 2014

Hallo ouders/ verzorgers! 

Week 2 is vanochtend begonenn! Het feest is weer los gebarsten...!!Stoer Op verzoek van ouders/ verzorgers zetten we ons weekprogamma van de excursies op de website zodat u kunt zien wat er deze week allemaal gedaan word! Hoe te gek is datLachen

Maandagmiddag Groep 6t/m10 Natuurmonumenten Biessum
Maandagmiddag Groep 14 Blotevoetenpad in Opende
Dinsdagochtend Groep 1 t/m 5 Knolltoen in Godlinze
Dinsdagmiddag Groep 11&12 Insectenwereld in Leens
Dinsdagavond Groep 1 t/m 8 Kinderdisco op locatie
Woensdagmiddag Groep 13 Zeehondencreche Pieterburen
Woensdagavond Groep 9 t/m 14 Nachtspel en slapen bij Neptunia
Donderdagochtend Groep 6 t/m 10 Brandweer
Donderdagmiddag Groep 9 t/m 14 Zwemmen in Dubbelslag
Vrijdagmiddag Alle groepen Eindmanifestatie!!!!!

Voor de kinderdisco en het nachtspel/ slapen krijgt uw kind een opgave formulier mee om zich daar voor op te geven. De vrijdagmidag is traditioneel feestelijk afsluiten met alle kinderen en leiding. Hierbij is iedereen welkom om langs te komen! Allerlei spelletjes zijn hier te doen, koekhappen/ sponsgooien en blik werpen. Hier kunnen ook de groepsfoto's besteld worden en niet te vergeten het T-Shirt drukken! Voor 2,50euro kunt u een t-shirt laten drukken, wel moet u daarvoor zelf een t-shirt voor meenemen. De kleur van het inkt is dit jaar... paars Knipogen De eindmanifestatie is van 13:30 tot 15:30. Vanaf 15:30 kunt u uw kind dan ook ophalen. 

We gaan er weer een top week van maken met zijn allen!!!

Eindmanifestatie

Gepubliceerd: Donderdag 10 juli 2014

Hallooooo,

Morgen alweer de laatste dag van week 1! Wat hebben de kinderen het weer geweldig gehad. Maandag zijn we begonnen met onze traditie: huttenbouwen. Hierbij is groepje 3 van Lilian en Laura de winnaar geworden van de mooiste hut onder de jongste kinderen. De prijs….. Een reisje naar Drouwerzand. Groep 14 heeft gewonnen namens de oudste kinderen. Leider Sven had een reisje…. Slagharen gewonnen! Verder zijn de oudste kinderen op maandag naar het blote voetenpad geweest. De dinsdag zijn de  oudste kinderen naar de zeehondencreche in Pieterburen geweest, daar zagen ze heel wat familie van leiding voorbij komen Tong uitsteken Dit jaar was het even wat anders ‘s avonds! In verband met het WK halve finale van Nederland hadden we het slapen verzet naar de dinsdag. Hierbij werd ook geen spooktocht gehouden maar een nachtspel, maar deze was net zo eng! De oudste kinderen bleven slapen in het Neptunia gebouw. Na 2uurtjes slapen werden om 7uur de eerste kinderen alweer vrolijk wakker. Woensdag was een heerlijke rustdag, alle kinderen die bleven slapen kwamen om 13:00 aanzetten en gingen weer vrolijk verder slapen, wat waren die moe! ‘s avonds was hier de kinderdisco voor de jongste kinderen, om 18:45 kwamen de eerste kinderen al verkleed in het thema Vakantie. Michel Stam en DJ Martin hebben hier  een groot feest van gemaakt. Donderdagochtend zijn de jongste kinderen naar Knollntoen geweest in Godlinze, ze werden daar per bus heen vervoerd. Vervolgens konden ze na de Knollntoen naar het werelddrumrecord in de evenementenhal waar de organisatie allerlei spelletjes hadden verzonnen die enthousiast gedaan werden. De oudste kinderen ging naar zwembad  Dubbelslag om daar wat verkoeling te zoeken op deze warme donderdag.

Morgen is het de laatste dag alweer van week 1 die traditie getrouw word afgesloten met een eindmanifestatie! Hierbij is iedereen welkom om alle kunstwerken van de kinderen te bewonderen! De kinderen hebben spelletjes bedacht en er is eten en drinken te koop . Wij nodigen u dan ook uit om tussen 13:30 en 15:30 langs te komen aan de Gevelsteen 2  gymlokaal ‘t Rek. Iedereen is welkom, papa ,mama, opa, oma, oom, tante, buurman, buurvrouw! We hebben hierbij ook een speciaal gastoptreden van niemand minder dan…… Pieter van de Zweep!

Wij willen alle leiding en vrijwilligers via deze weg alvast bedanken voor week 1! Ze hebben het weer super gedaan met zijn allen! We zijn trots op jullie!!!!!!!

De foto's komen dit weekend op de site!

Tot morgen.

 

p.s; We hebben ook een mooi gastenboekKnipogen

Paspoortjes

Gepubliceerd: Dinsdag 1 juli 2014

Hallo ouders en verzorgers, 

We krijgen veel vragen over wanneer de pasjes worden verstuurd. De verwachting is dat deze vrijdag door de brievenbus aan het opgegeven adres word gebracht. Er zit in die envelop ook een bijgevoegde brief met informatie over de spelen, wat u uw kind(eren) mee moet nemen. Deze brief staat hieronder.

Mocht u vragen hebben kunt u altijd bellen naar ons telefoonnummer of via ons e-mailadres contact opnemen. 

 

U heeft uw kind(eren) opgegeven voor Lutje Grut 2014. Het thema van dit jaar is “Vakantie”. In deze brief komen een aantal praktische zaken aan de orde en daarom adviseren wij u deze brief goed te lezen en te bewaren tijdens de speelweken. U kunt de brief ook terugvinden op onze website.

Paspoortje: Dit jaar werken wij met een paspoortje, op het paspoort staan alle gegevens die de leiding nodig heeft. Deze dient ingeleverd te worden bij de leiding en zal deze de gehele week bij de leiding blijven zodat hij te alle tijde voorzien is van de informatie die hij nodig heeft. Het is dus van belang dat deze op maandag gelijk mee gaat naar “Lutje Grut”

Locatie: Lutje Grut vindt dit jaar plaats in en om gymlokaal "het Rek" aan de Gevelsteen 4 te Delfzijl.

Tijden: De kinderen worden om 09.00 uur op het terrein verwacht. U kunt uw kind om 16.30 uur weer ophalen.

 Fiets: Dagelijks zijn er excursies en of spel/sport activiteiten die niet op het eigen terrein plaatsvinden. De kinderen zullen naar de verschillende activiteiten fietsen. Daarom vragen wij u er voor te zorgen dat de kinderen iedere dag hun fiets bij zich hebben.

Eten en drinken: De kinderen moeten zelf een lunchpakketje meenemen en een beker. Voor drinken wordt gezorgd. Vergeet niet broodtrommel en beker te voorzien van de naam van uw kind.

Kleding: Gelet op de verschillende activiteiten en kans op vies worden, is het verstandig kinderen oude en gemakkelijk zittende kleding en schoenen aan te trekken; geen sandalen slippers of blote voeten! Wanneer kinderen brildragend zijn, graag een oude bril opzetten. Als er regen verwacht wordt, geef de kinderen dan ook regenkleding mee. Voor kwijtgeraakte kleding geldt: wanneer ze voorzien zijn van een naam, zijn ze makkelijker terug te vinden.

Ongewenst gedrag: Lutje Grut is een groot feest voor kinderen, georganiseerd en begeleid door vrijwilligers. Het bestuur behoudt zich het recht voor om ongepast gedrag van kinderen, ouders, verzorgers en vrijwilligers, uit te sluiten van (verdere) deelname.

Informatie: Voor bepaalde activiteiten krijgen de kinderen een opgavebrief mee naar huis. Bij de ingang hangt een mededelingenbord waar alles wat van belang is omtrent programma/wijzigingen/activiteiten op vermeld staat. Dagelijks worden de belangrijkste mededelingen ook op onze website vermeld, houd deze daarom ook goed in de gaten. Wij zouden het leuk vinden als u een berichtje voor ons achterlaat in ons gastenboek.

Ziek/afmeldingen van kinderen tijdens de weken via telefoonnummer 06-11247023

Tot slot wensen wij iedereen heel veel plezier!

 

Telefoonnummer

Gepubliceerd: Vrijdag 27 juni 2014

Aan alle ouders, verzorgers en vrijwilligers,

Er is sinds vandaag een nieuw telefoonnummer beschikbaar voor "Lutje Grut". Het oude nummer van de secretaris/ cöordinatie is komen te vervallen en is nu 06-11247023. Mochten er vragen zijn over uw kind(eren) dan kunt u contact opzoeken met dat nummer. Tijdens de spelen is dit nummer beschikbaar voor ziek of afmeldingen. U krijgt dan de cöordinatie aan de lijn. Verder zijn wij momenteel druk bezig om de groepen in te delen en de brieven en pasjes naar uw postadres te zenden. Halverwege volgende week krijgt u het pasje en overige informatie in de brievenbus. 

Voor de leiding en vrijwillgers zal het leidingboekje en informatie voor het introductieweekend via de mail dit weekend verzonden worden.We kunnen eigenlijk wel zeggen, nog een week en we gaan LOS!!

Vriendelijke groet,

Het bestuur

Aanmelden.

Gepubliceerd: Donderdag 26 juni 2014

Hallo ouders, verzorgers en vrijwilligers!

Aanmelden van uw kind kan nog! Via https://www.kindervakantiespelendelfzijl.nl/kids/ Daar staat verdere informatie vermeld over Lutje Grut. Voor verdere vragen kunt u ons contact formulier invullen op de site of persoonlijk mailen naar info@kindervakantiespelendelfzijl.nl, ook bellen kan naar 06 22262213.

Aanmelden voor leiding is ook nog steeds mogelijk! https://www.kindervakantiespelendelfzijl.nl/website/aanmeldingsformuliervrijwilligerslutjegrut2014.html  Ben jij enthouisiast en wil jij je inzetten voor de kinderen, meld je dan zo snel mogelijk aan Knipogen Ook daar kun je voor vragen terecht via ons contact formulier, info@kindervakantiespelendelfzijl.nl of via het telefoonnummer 06 22262213.

Tot Lutje Grut!

Aanmeldformulieren kinderen.

Gepubliceerd: Donderdag 5 juni 2014

Gisteren zijn alle aanmeldformulieren naar de scholen in Delfzijl verstuurd, in totaal 1350 aanmeldformulieren verdeeld over 13scholen. Deze werden zeer hartelijk in ontvangst genomen door docenten en worden daar dan ook uitgedeeld. Op 16juni zullen de aanmeldingen weer opgehaald worden. Tot 7juli!

Aanmelden kan ook dit jaar weer via de website, https://www.kindervakantiespelendelfzijl.nl/kids/