Kindervakantiespelen Delfzijl - Lutje grut

Home

Nieuwsmodule foto

In de zomervakantie worden er in Delfzijl ieder jaar vakantiespelen georganiseerd voor basisschoolkinderen onder de naam "Lutje Grut".
Tijdens de twee zomerspeelweken kunnen de kinderen, in kleine groepen verdeeld, meedoen aan verschillende activiteiten zoals:
hutten bouwen, excursies, knutselen, workshops, varen, zwemmen, paardrijden, popcorn en pannenkoeken bakken en diverse sport- en spelactiviteiten.

Lutje Grut is in 2019 van 15 t/m 19 juli (week 1) en van 22 juli t/m 26 juli (week 2). Thema: Disco! Meer informatie kunt u vinden onder algemene informatie.

Bestuurs wijziging

Gepubliceerd: Dinsdag 9 januari 2018

Wij wensen u allen nog een goed 2018.

Een paar maand geleden heeft er op onze website een advertentie gestaan voor een vacature als bestuurslid, wij mogen jullie mededelen dat Emilie Wiersma ons team zal komen versterken. Wij willen Emilie bij deze heel veel succes wensen. Zij neemt de plaats in van Maikel Mannes die met pijn in het hart afscheid neemt maar zich gaat storten op zijn vaderschap. Wij willen via deze weg dan ook Maikel ontzettend bedanken voor zij...n bewezen diensten en succes wensen als papa.

Verder hebben wij vanochtend het bericht gekregen van Odd Fellows te Appingedam dat zij bij een boekeninzameling €300 euro ingezameld hebben voor Stichting kindervakantiespelen Delfzijl.
Wij willen Odd Fellows bedanken voor hun inzameling en inzet voor onze Stichting!

Ook hebben wij nog nieuws over een speciale sponsoring voor dit jaar; De Glazen Kroeg. De Glazen Kroeg is een 250 jarig jubileum feest voor Cafe- Slijterij Stad en Lande. Kevin Meertens kastelijn van Cafe- slijterij Stad en Lande zal zich van 24 t/m 28januari vrijwillig laten "opsluiten" in Stad en Lande. Net als in Serieus Request zonder te eten en te drinken. Dit om geld in te zamelen voor Sailing Kids en Stichting Dierenlot en daar zijn wij als 3e lokaal goed doel bij gekomen.
Wij wensen Kevin 24 januari heel veel succes die 5 dagen, en hopen op een mooi geld bedrag voor Sailing Kids, Stichting Dierenlot en natuurlijk Stichting kindervakantiespelen Delfzijl.

https://www.facebook.com/CafeSlijterijStadenLande/
http://www.cafestadenlande.nl/

Vriendelijke groet,
Het bestuur.

Nieuw bestuurslid gezocht

Gepubliceerd: Zondag 15 oktober 2017

Gezocht : Bestuurslid 


Stichting Kindervakantiespelen Delfzijl organiseert in de zomer jaarlijks twee speelweken voor basisschoolkinderen.  De stichting is op zoek naar een nieuw bestuurslid die zich herkent in onderstaand profiel.


Het dagelijkse bestuur bestaat uit de voorzitter, penningmeester en secretaris.  En wordt aangevuld door vier bestuursleden. Het bestuur is eindverantwoordelijk voor het organisatorisch- en financieel beleid. Tevens voor de vrijwilligers die werkzaam zijn voor de Stiching. Het bestuur bewaakt bij de besluitvorming de missie en de visie van de Stichting. Het bestuur heeft een belangrijke rol in het onderhouden van het externe netwerk.
 
Functiebeschrijving De werkzaamheden van het bestuur bestaan in hoofdlijnen uit de volgende activiteiten: • Alle voorbereidende werkzaamheden in aanloop richting de Kindervakantie speelweken • Bijwonen van bestuursvergaderingen (gemiddeld 1 keer per 4 weken). • Het werven van vrijwilligers en sponsoren. • Het onderhouden van externe contacten. • Het verzorgen van faciliteiten voor tijdens de speelweken. 
 
Functie- eisen • Affiniteit met de doelgroep. • 21 jaar of ouder. • Creatief en overstijgend kunnen denken. • Zowel zelfstandig als in groepsverband kunnen werken. • Iemand die betrouwbaar is en verantwoordelijkheid neemt. • Communicatief vaardig.  • BHV en bestuurservaring is een pré. 
 
Nadere informatie Het betreft een functie op vrijwillige basis. De functie is voor de duur van een jaar. Van 1 januari 2018 tot en met 31 december 2018. 
 
Sollicitatie richten aan U kunt uw motivatiebrief mailen naar info@kindervakantiespelendelfzijl.nl ter attentie van Petra Delger. U kunt reageren op deze vacature tot uiterlijk 23 oktober 2017.
 
Uit de ontvangen motivatiebrieven wordt een selectie gemaakt. U wordt uiterlijk begin november 2017 via de mail op de hoogte gesteld of u wordt uitgenodigd voor een gesprek. De gesprekken zullen gevoerd worden door het dagelijks bestuur.  

Informatie brief voor de ouders.

Gepubliceerd: Woensdag 19 juli 2017

Delfzijl, 24-07-2017

Hallo ouder(s)/verzorger(s):

U heeft uw kind(eren) opgegeven voor Lutje Grut 2017. Het thema van dit jaar is “Lutje Grut op de boerderij”. In deze brief komen een aantal praktische zaken aan de orde en daarom adviseren wij u deze brief goed te lezen en te bewaren tijdens de speelweken. U kunt de brief ook terugvinden op onze website.

Pasje: Op de deelnemerspas staat belangrijke informatie over uw kind voor de leiding. Daarom is het belangrijk dat het pasje iedere dag wordt meegenomen naar Lutje Grut. Als u inmiddels betaald heeft, treft u bijgesloten het pasje van uw kind. De pasjes voor de 2e week kunt u op de maandagochtend van week 2 afhalen op het terrein.

Locatie: Lutje Grut vindt dit jaar plaats in en om gymlokaal "het Rek" aan de Gevelsteen 4 te Delfzijl.

Tijden: De kinderen worden om 09.00 uur op het terrein verwacht. U kunt uw kind om 16.30 uur weer ophalen.

Fiets: Dagelijks zijn er excursies en of spel/sport activiteiten die niet op het eigen terrein plaatsvinden. De kinderen zullen naar de verschillende activiteiten fietsen. Daarom vragen wij u er voor te zorgen dat de kinderen iedere dag hun fiets bij zich hebben.

Eten en drinken: De kinderen moeten zelf een lunchpakketje meenemen en een beker. Voor drinken wordt gezorgd. Vergeet niet broodtrommel en beker te voorzien van de naam van uw kind.

Kleding: Gelet op de verschillende activiteiten en kans op vies worden, is het verstandig kinderen oude en gemakkelijk zittende kleding en schoenen aan te trekken; geen sandalen slippers of blote voeten! Wanneer kinderen brildragend zijn, graag een oude bril opzetten. Als er regen verwacht wordt, geef de kinderen dan ook regenkleding mee. Voor kwijtgeraakte kleding geldt: wanneer ze voorzien zijn van een naam, zijn ze makkelijker terug te vinden.

Ongewenst gedrag: Lutje Grut is een groot feest voor kinderen, georganiseerd en begeleid door vrijwilligers. Het bestuur behoudt zich het recht voor om als gevolg van ongepast gedrag van kinderen, ouders, verzorgers en vrijwilligers, uit te sluiten van (verdere) deelname.

Informatie: Voor bepaalde activiteiten krijgen de kinderen een opgavebrief mee naar huis. Bij de ingang hangt een mededelingenbord waar alles wat van belang is omtrent programma/wijzigingen/activiteiten op vermeld staat. Dagelijks worden de belangrijkste mededelingen ook op onze website vermeld, houd deze daarom ook goed in de gaten. Wij zouden het leuk vinden als u een berichtje voor ons achterlaat in ons gastenboek.

Ziek/afmeldingen: Tijdens de spelen kan het voorkomen dat er een kind ziek word of geen zin meer heeft. U kunt dan contact opnemen met het nummer 06-81106628 om uw kind dan af te melden.

Tot slot wensen wij iedereen heel veel plezier!

Met vriendelijke groet namens het bestuur,

Albert Schreuder

Aanmelden kinderen.

Gepubliceerd: Vrijdag 30 juni 2017

Hier even weer een berichtje van het bestuur.

We zijn druk bezig met de laatste loodjes, nog even en dan is het zover !!!

Lutje Grut 2017, thema "Boerderij"

U kunt uw kind(eren) weer via de website aanmelden (heel graag zelfs)
www.kindervakantiespelendelfzijl.nl

Wil je graag leiding zijn tijdens de weken (of helpen met allerlei hand-en-spandiensten) ook dan kun je je aanmelden via de website.

Begin maar vast met het opsparen van een goed humeur 😊 dan zit het wel goed met de gezelligheid straks 🎉

Tot snel 👋🏼

Aanmelden vrijwilligers

Gepubliceerd: Vrijdag 26 mei 2017

Nog even en dan is het weer zover!

Lutje Grut 2017 'Boerderij'

Wil jij ons team van vrijwilligers willen komen versterken?

Voor het onderdeel knutselen zijn we op zoek naar 1 of 2 enthousiaste, creatieve mensen die samen met de kinderen prachtige kunstwerkjes (in het thema) wil maken.
Ben jij diegene die we zoeken? Stuur even een mailtje met je gegevens en motivatie naar:
trieneke@kindervakantiespelendelfzijl.nl

Lutje Grut 2016 week 1.

Gepubliceerd: Donderdag 21 juli 2016

Hallo allemaal!

Lutje Grut 2016 is alweer 4dagen bezig! En week 1 is alweer bijna ten einde. We hebben weer hele positieve verhalen gehoord van ouders, kinderen en omwonenden. En uiteraard zijn de weergoden ons goed gezind. 

Kinderen zijn van de week zoals elk jaar traditioneel begonnen met het hutten bouwen. 's Middags zijn er groepen naar het centrum geweest om het escaperoom-spel te spelen. Dinsdag stond in het teken van zeephelling activiteiten en waterpret voor jong en oud! Dinsdagavond was er voor de jongste kinderen een kinderdisco georganiseerd door Michel Stam & Andre Smit. Woensdagochtend was er voor de oudste groep een excursie georganiseerd naar Punt van Reide geregeld door Groninger Landschap. Er zijn op woensdag ook kinderen naar t swieneparredies geweest, kinderen vonden dit fantastisch! Mede ook door de begeleider Andre, die zeer enthouiasiast kon vertellen over zwijnen. 's Avonds konden de oudste kinderen weer slapen op locatie in combinatie met een spooktocht georganiseerd door Marco Boer. Kinderen waren weer heerlijk bang en de laatste sliepen pas om 3:30. Ouderwets gezellig! Vanochtend zijn de groepen 7, 8 & 9 naar Heemtuin te Muntendam geweest en hebben daar allerlei spelletjes en een wandeling door het Mammoetpad gehad. Vanmiddag gaan de oudste kinderen naar zwembad Dubbelslag en gaan heerlijk een middagje zwemmen.

Morgen is de laatste dag van week 1 alweer en staat net als elk jaar in het teken van feest! Alle ouders, verzorgers, broertjes zusjes opa's oma's en alle belangstellenden zijn van harte welkom tussen 13:30 en 15:30! U kunt hier een t-shirt laten drukken met het logo van Lutje Grut (u moet zelf een t-shirt meenemen) en ook groepsfoto's kunnen hier besteld worden. Er zal op deze dag ook koffie/ thee frisdrank ijsjes etc etc in de verkoop zijn. Aanmelden voor week 2 is hier ook mogelijk. Maar die mogelijkheid kan ook op onze website.

Tot morgen! en anders tot maandag Knipogen

Wij zoeken vrijwilligers!

Gepubliceerd: Vrijdag 13 mei 2016

Voor onze hele gezellige speelweken zijn we nog op zoek naar enthousiaste jongeren die mee willen helpen om van de 60e editie van Lutje Grut een groot feest te maken...

Ben jij of heb jij:

  • 16 jaar of ouder
  • genoeg vrije tijd van 18 t/m 29 juli
  • gemotiveerd om een groep kinderen te begeleiden

Dan zijn we op zoek naar jou!

Kom het vrijwilligersteam versterken en schrijf je in via het aanmeldformulier.

Ook in de leeftijdscategorie 14-16 jaar kunnen jongeren zich aanmelden.

Lutje Sail

Gepubliceerd: Dinsdag 19 april 2016

Hallo allemaal,

Voorbereidingen zijn in volle gang en dat is een groot succes! Loket Leefbaarheid Groningen heeft aangegeven dit jaar sponsor te willen zijn en heeft ons 1.250 euro gesponsord. Wij zijn Loket Leefbaarheid Groningen hiervoor dankbaar en zullen dit geweldige bedrag uiteraard zeer goed besteden aan de stichting. 

De aanmeldingen voor de kinderen zijn ondertussen ook weer gestart! Aanmelden kan op onze website via dit aanmeldformulier

Ook dit jaar zullen wij alle scholen in Delfzijl bij langs gaan om daar ook aanmeldformulieren heen te brengen. 

Verder kunnen wij dit ook niet organiseren zonder enthousiaste vrijwilligers. Lijkt het jou leuk om met kinderen te werken en ben jij tussen de 14 en 29 jaar geef je dan gauw op via dit aanmeldformulier  en wie weet zien we jou tussen 18 en 22 juli en 25 en 29 juli. 

Tot dan!

Groeten,

Het Bestuur.

Voorbereidingen Lutje Grut 2016 zijn begonnen!!

Gepubliceerd: Vrijdag 5 februari 2016

Hallo Allemaal,

Wij zijn weer begonnen!! Sinds een paar weken is het bestuur weer bezig met de voorbereidingen van Lutje Grut 2016. We hebben dit jaar gekozen voor het thema; LutjeSail!

Iets later als normaal maar vanaf vandaag kan je weer op geven als vrijwilliger. De eerste vrijwilliger heeft zich al opgegeven. Het is onze eigen Albert-jan Timmer.

Wij hebben ook gelijk het aanmeldformulier voor de kinderen online gezet. U kunt u zoon of dochter vanaf nu gelijk opgeven.

 

Met vriendelijk groet,

 

Het bestuur

Eerste week in volle gang!

Gepubliceerd: Donderdag 9 juli 2015

We zijn nu over de helft van onze eerste week. Wat een week tot nu toe! Lachende, vrolijke en gelukkige kinderen, enthousiaste leiding en ouders! Wat willen we nog meer? Het weer heeft alleen af en toe tegen gezeten.

De maandag werd traditioneel geopend met het hutten bouwen. Groep 18 en 19 hadden toch wel de mooiste hut, een echte Lutje Grut Safari Jeep!
In de middag hadden de kleinste kinderen een super leuke knutselactiviteit en de overige van de jongste kinderen het ruilspel. Hier hebben ze mooie prijsjes voor de loterij opgehaald.
De oudste kinderen hadden een levend safari stratego gedaan.

Op de dinsdag hebben de kinderen een super spectakel dag gehad. Maikel Mannes en Kaj Pentinga hadden voor deze dag de Safarigames op poten gezet. Dikke duim omhoog voor deze dag! Met grote luchtkussens, klimwand en een 18 meter zeephelling wisten de heren de kinderen dik te vermaken!
In de avond hebben de jongste kinderen weer een super mooie kinderdisco mee gemaakt. Via deze weg willen we Pro Sound Showproducties, Michel Stam en Martin Franken weer heel erg bedanken.
Inmiddels hebben we helaas moeten vernemen dat Martin volgende week voor de allerlaatste keer op Lutje Grut een kinderdisco aan elkaar gaat draaien! We gaan je echt zeker weten missen Martin!

Op de woensdag stond van alles op het programma. Iedereen had wat verschillends gedaan, pannenkoeken en popcorn bakken, sport en spel en knutselactviteit. In de avond hadden de ouste kinderen een horror safari. Sommige kinderen werden toch wel een beetje bang, maar het merendeel wist de horror safari helemaal uit te lopen! De kinderen kregen daarna warme chocolademelk en een broodje met knakworst. Dan ook nog eens blijven slapen op de locatie, maar dat zal een korte nacht zijn geweest!

Inmiddels is de donderdag alweer begonnen, de jongste kinderen komen binnen en de oudste gaan naar huis om bij te slapen. Groep 1 t/m 6 gaan deze ochtend naar het Stadspark in Groningen. Ze gaan met z'n allen in de trein, wat spannend! Groep 7 t/m 11 gaan naar de brandweer, wat weer super leuk gaat worden! De oudste kinderen komen in de middag weer terug en gaan dan met z'n allen zwemmen in Dubbelslag.

Morgen is het alweer vrijdag, afsluiting van week 1. Onze eindmanifestatie begint om 13.30 en duurt tot 16.00 uur. Via deze weg willen wij alle ouders, familie, vrienden, kennissen en belangstellenden uitnodigen! We hebben diverse kraampjes wat weer super leuk gaat worden!