Kindervakantiespelen Delfzijl - Lutje grut

Home

Nieuwsmodule foto

In de zomervakantie worden er in Delfzijl ieder jaar vakantiespelen georganiseerd voor basisschoolkinderen onder de naam "Lutje Grut".
Tijdens de twee zomerspeelweken kunnen de kinderen, in kleine groepen verdeeld, meedoen aan verschillende activiteiten zoals:
hutten bouwen, excursies, knutselen, workshops, varen, zwemmen, paardrijden, popcorn en pannenkoeken bakken en diverse sport- en spelactiviteiten.

Lutje Grut is in 2019 van 15 t/m 19 juli (week 1) en van 22 juli t/m 26 juli (week 2). Thema: Disco! Meer informatie kunt u vinden onder algemene informatie.

Uitnodiging reunie

Gepubliceerd: Woensdag 1 december 2010

Hallo Allemaal!

 

Graag willen wij alle vrijwilligers van Lutje Grut 2010 uitnodigen voor de nieuwjaarsborrel/reunie

Wanneer: zaterdag 29 januari 2011

Hoe laat: 20.00

Einde: 23.30

Waar: Het dorpshuis in Uitwierde (gemeente Delfzijl)

Adres: Bakkerspad 4 Uitwierde (naast de kerk)

Kosten: 5 euro (te betalen bij binnenkomst)

 

Laat voor zaterdag 22 januari even weten of je komt, zodat we rekening kunnen houden met de boodschappen die we moeten gaan doen.

Aanmelden is mogelijk via het contactformulier (zie button contact op deze website)

 

Het lijkt ons geweldig om jullie allemaal weer te zien, en er een prachtige avond van te maken!!!

 

groeten,

Bestuur St. Kindervakantiespelen Delfzijl

Nieuw bestuur

Gepubliceerd: Maandag 15 november 2010

De stichting Kindervakantiespelen Delfzijl heeft een nieuw bestuur!

Binnenkort zal het nieuwe bestuur aan een ieder worden voorgesteld. Kijk hiervoor onder tabblad Lutje Grut 2011/organisatoren.

Ook zal de site worden aangepast, en klaargemaakt voor 2011, alles van het jaar 2010 zal dan terug te vinden zijn in het archief.

Ook word er op dit moment druk gewerkt aan een reunie voor alle vrijwilligers van Lutje Grut 2010, deze zal zijn in begin 2011.

Hou de site dus in de gaten!

Nabestellingen groepsfoto's

Gepubliceerd: Woensdag 18 augustus 2010

Alle nabestellingen die ouders hebben gedaan van de groepsfoto,s van de kinderen worden volgende week per post verstuurd! Ook krijgt alle leiding een groepsfoto van hun eigen groep(en) in de bus!

Groeten van de Coordinatie

De foto's van week 2 staan ook online!

Gepubliceerd: Woensdag 28 juli 2010

Verder kunt u blijven bellen naar het telefoonnummer van het bestuur voor gevonden voorwerpen!

Er is al wat terugbezorgd, maar er is nog steeds veel over!

Einde Lutje Grut 2010

Gepubliceerd: Zondag 25 juli 2010

Prins Carnaval heeft de stadssleutel van Gruttersdorp weer overhandigd aan de Burgemeester van Delfzijl, en daarmee is Lutje Grut 2010 nu echt voorbij!

We hebben echt geweldige weken gehad, en zonder de inzet van velen hadden we deze speelweken niet tot een succes kunnen maken! We willen iedereen dan ook nogmaals bedanken!

We zullen de foto,s van week 2 dit weekend ook online zetten.

Op de eindmanifestie kon iedereen meedenken over het nieuwe thema van volgend jaar, en deze is nu dan ook bekend.

Het thema van Lutje Grut 2011 zal zijn BOEVEN EN BANDIETEN!

 

Daarnaast zijn er bij het opruimen van de locatie nog veel spullen achtergebleven, (drinkbekers/broodtrommels/rugzakken/tassen en kleding), deze zijn met Andrea mee naar huis gegaan. U kunt dagelijks bellen tussen 19.00-20.00 op 06-22262213 om een afspraak te maken om de spullen op te halen, danwel te bekijken.

Na 1 september zullen de spullen naar de kringloopwinkel worden gebracht!

De foto's van week 1 staan online!

Gepubliceerd: Zondag 18 juli 2010

Week 1 was een groot succes; mooi weer, veel blije gezichten en positive reacties op het gastenboek.

We willen alle vrijwilligers, kinderen, ouders en sponsoren dan ook hartelijk bedanken voor hun inzet.

 

Ondertussen zijn we al weer begonnen met de voorbereidingen van week 2. Zo worden o.a. de groepen ingedeeld en de pasjes gemaakt. Ook zijn we bezig de foto's van week 1 online te plaatsen.

 

Op maandagochtend 19 juli krijgen de kinderen de pasjes. Deze kunnen worden opgehaald bij de ingang van 'het Rek'. Ook kan daar het inschrijfgeld worden betaald.

 

Veel plezier in week 2!

De kop is eraf

Gepubliceerd: Zaterdag 10 juli 2010

Zaterdag 10-07-2010

De kop is eraf! Vandaag de zeecontainer uitgeruimd, en de locatie grotendeels ingericht! En dat met deze temperaturen van 35 graden! Petje af voor al die vrijwilligers die vandaag het podium hebben getimmerd, en hebben lopen sjouwen met al die tafels stoelen banken pallets en kratten vol met materiaal, dikke pluim!!! Vanavond is iedereen welkom om 20.00 voor een gezellige avond

 

Morgen 11-07-2010 komen we weer bij elkaar. Deze dag is voor iedereen verplicht. Deze dag zal in het teken staan van kennismaken met elkaar. Ook zal er nog wat op de locatie moeten worden gedaan. De weekmappen en kinderlijsten worden uitgereikt. En worden de huisregels en andere belangrijke zaken gezamelijk doorgenomen. Aanvang zondag is om 13.00.

 

Bedankt en tot ziens! Petra Trieneke en Andrea

 

Bestuurswisseling

Gepubliceerd: Dinsdag 1 juni 2010

Jeroen Jongejan (voorzitter) en Bert Klok (pennningmeester) nemen afscheid van Lutje Grut. Na acht jaar actief te zijn geweest in het bestuur van de stichting Kindervakantiespelen Delfzijl vinden zij het de tijd om de taken over te dragen aan andere mensen. Het nieuwe en momenteel enige bestuurslid is Onno Ringnalda. Hij is de nieuwe penningmeester en inmiddels helemaal op de hoogte van de bestuurszaken.  Er zijn vanaf 01-06-2010 vacatures voor het secretariaat en het voorzitterschap.

Bert en Jeroen kwamen in 1992 als leider voor het eerst bij Lutje Grut. Jeroen: “Bert belde mij of het me leuk leek om mee te gaan naar “Lutje Grut”. Met kinderen en zo…Ik kende Bert een beetje van de muziekschool en van school en wist totaal niet wat ik moest verwachten maar ben toch maar meegegaan.  Zo is het allemaal begonnen.” Bert: “Samen uit, samen thuis.”  Jeroen: “We zijn samen dus begonnen en tien jaar later ook allebei in het bestuur gestapt. Daarom vind ik het wel logisch dat we nu tegelijk stoppen.”

Er is door het bestuur in de afgelopen jaren flink aan de weg getimmerd. Een goede organisatie is opgezet en er is flink geïnvesteerd in materiaal. Voor de opslag is een nieuwe oplossing bedacht en gerealiseerd. De stichting beschikt al een aantal jaren over een eigen geluidsinstallatie. Dit jaar zijn de boten volledig gerenoveerd. Er is goed contact met het bedrijfsleven en de goede goede relatie met onder meer de gemeente Delfzijl heeft geleid tot het het vinden van geschikte locaties voor Lutje Grut. Kortom: de basis voor toekomstige speelweken is gelegd.

Bert: “Elk jaar is het na een intensieve periode van voorbereidingen weer fantastisch om te zien dat al die enthousiaste jonge vrijwilligers ervoor zorgen dat meer dan driehonderd kinderen heel veel plezier hebben. Als je daar aan denkt is het niet heel gemakkelijk om de knoop door te hakken en te stoppen.” Jeroen: “Even als voorzitter: je hoopt toch dat dát wat je hebt opgebouwd, een beetje blijft voortbestaan en het niet voor niets is geweest. En gewoon als Jeroen: ik ga het missen, dat weet ik zeker.

Bert en Jeroen willen alle vrijwilligers en deelnemers bedanken voor hun enorme inzet in de afgelopen jaren!!!

Knutseldag en film spooktocht

Gepubliceerd: Dinsdag 1 juni 2010

Op zondag 13 juni a.s om 10.30 is er een Knutseldag voor leiding. We hoeven vast niet uit te leggen wat daar de bedoeling van is. In elk geval wordt het reuze gezellig. ALs je nog niemand kent is dit wederom een leuke gelegenheid om kennis te maken. Het adres is nansumerweg 6 te  Uitwierde (een boerderij met een kampeergelegenheid).

 


Zondag 6 juni wordt vanaf 14.30 de spookfilm Verrastvoor de spooktocht opgenomen. Iedereen die mee wil doen mag langs komen. ALs je nog niemand kent is dit een leuke gelegenheid om kennis te maken. Het adres is nansumerweg 6 te  Uitwierde (een boerderij met een kampeergelegenheid).