Kindervakantiespelen Delfzijl - Lutje grut

Home

Nieuwsmodule foto

In de zomervakantie worden er in Delfzijl ieder jaar vakantiespelen georganiseerd voor basisschoolkinderen onder de naam "Lutje Grut".
Tijdens de twee zomerspeelweken kunnen de kinderen, in kleine groepen verdeeld, meedoen aan verschillende activiteiten zoals:
hutten bouwen, excursies, knutselen, workshops, varen, zwemmen, paardrijden, popcorn en pannenkoeken bakken en diverse sport- en spelactiviteiten.

Lutje Grut is in 2019 van 15 t/m 19 juli (week 1) en van 22 juli t/m 26 juli (week 2). Thema: Disco! Meer informatie kunt u vinden onder algemene informatie.

Preview Film Spooktocht

Gepubliceerd: Donderdag 19 mei 2011

 

Leuk nieuwtje!

Gepubliceerd: Dinsdag 17 mei 2011

Op maandag 16 mei s,avonds is de enige echte Marco Borsato lid geworden van de Lutje Grut Hyves!!

" De roof op het Lutje Grut geld "

Gepubliceerd: Zaterdag 14 mei 2011

Vorige week is de gehele film van Baas B. en boeven B1 t/m B5 gefilmd. Het waren prachtige dagen, het weer zat mee en de opnamen liepen voorspoediger dan verwacht. We hebben er zelf veel plezier aan beleefd en willen iedereen bedanken die belangeloos en ook met veel plezier aan deze film hebben meegewerkt. Onze speciale dank gaat uit naar Eddy Bergman en Eric Dijkstra, die op dit moment druk bezig zijn de film te editen en de muziek eronder te zetten. Let op! Binnenkort geven wij alvast een sneak preview van de film op deze site!

Bedankt!

Gemeentewerken Delfzijl, Dhr Ben Kuiper, Gemeente Delfzijl, Burgemeester Emme Groot, Brandweer Delfzijl , Dhr Mark Dijkstra, Politie Delfzijl, De Eemslander Delfzijl , mv. de Neef, Camping “de Leeuw”  Esther Vlieg en Edwin Peters, Muzeeaquariom, Manege Biessum, Fam. Prins, Stichting Molen Aeolus, Intertoys Delfzijl, VOF “de Terebint”, Albert Nieboer, Dennis Pop

Vergunning

Gepubliceerd: Vrijdag 6 mei 2011

De gemeente heeft vergunning afgegeven, waardoor we de locatie van de 55e editie van Lutje Grut bekend kunnen maken! De kindervakantiespeelweken vinden dit jaar wederom plaats in en om Gymlokaal "het Rek" aan de Gevelsteen 4 te Delfzijl. Ook gaan de aanmeldformulieren voor de kinderen in deze maand naar alle basisscholen in de gemeente Delfzijl. Ouders van kinderen die niet in de gemeente naar school gaan maar hun kinderen toch willen opgeven voor dit festijn, kunnen vanaf nu kontakt met ons opnemen via de mail.

Koninginnedag en de 1e filmopnamen van de film "Baas B.en boeven B1 t/m B5 en de roof op het Lutje Grut geld"

Gepubliceerd: Dinsdag 3 mei 2011

Lutje Grut heeft afgelopen Koninginnedag op het Molenbergplein in Delfzijl gestaan met de pipokeet. Het was een prachtige dag en er zijn vele opblaaskroontjes en boeventekeningen uitgedeeld aan kinderen.

 Koniginnedag 30-04-2011

Morgen, 4 mei worden de eerste opnamen gemaakt voor de film "Baas B. en boeven B1 tot en met B5, en de roof van het Lutje Grut geld" Burgemeester Emme Groot geeft de aftrap voor de film, de eerste take die wordt opgenomen is met hem en Baas B.

Het filmen en de verdere begeleiding van de film is in handen van Eddy Bergman en Eric Dijkstra.

Noot van de regisseur van de film. "In de Eemsbode stond vermeld dat er 6 boeven het geld van Lutje Grut wilden roven, 1 boef is echter opgepakt door de politie, waardoor er nu nog maar 5 boeven meedoen in de film."

Lutje grut staat vandaag in de krant/Eemsbode

Gepubliceerd: Woensdag 27 april 2011

Olaf Vos bekend van RTV Noord treedt op tijdens Lutje Grut 2011

Gepubliceerd: Dinsdag 26 april 2011

Olaf Vos is een Groninger taaldeskundige, songwriter, zanger en presentator. Hij is oprichter van de Groninger rapgroep Bond tegen Harries en presenteerde het taalprogramma Grunnegers op RTV Noord.

Enige tijd geleden heeft Olaf allemaal kinderliedjes (raps) geschreven, die hij speciaal voor Lutje Grut ten gehore zal brengen op vrijdagmiddag 29 juli. De toegang is gratis en voor iedereen!

Kijk ook op www.bondtegenharries.nl of www.olafvos.nl

Bootjes vaarklaar en weer in het water dankzij Rozeboom V.O.F

Gepubliceerd: Zaterdag 23 april 2011

De afgelopen weken is hard gewerkt om de boten weer vaarklaar te krijgen voor deze zomer. Het roest is verwijderd, de onderkant onder de waterlijn is een aantal keren in de primer gezet en vervolgens in de anti-fouling. Ze zien er weer prachtig uit! Vanochtend zijn ze dankzij Aannemingsbedrijf Rozeboom V.O.F. uit Appingedam www.rozeboomsloopwerken.nl 

weer te water gelaten, iets wat zonder hun hulp erg moeilijk zou zijn. We willen de firma Rozeboom dan ook weer hartelijk bedanken voor hun belangeloze inzet! Albert en Robin hebben de bootjes vanochtend weer naar hun ligplaats in het Damsterdiep te Delfzijl gevaren!

 

And the winner is!!! Berdien Kingma

Gepubliceerd: Donderdag 21 april 2011

De 10 jarige Berdien Kingma van GBS "het Baken" heeft de tekenwedstrijd gewonnen van Lutje Grut 2011.
Vanochtend hebben we haar op school verrast in aanwezigheid van de pers en haar beide ouders. Berdien heeft vanochtend een ingelijst exemplaar overhandigd gekregen van de door haar ontworpen poster, die binnenkort door de gehele gemeente Delfzijl wordt opgehangen

De 2e prijs is gegaan naar Louise Bertholet van CBS "de Vore" en de 3e prijs is gegaan naar Sifra Grace Dorrius van de brede school "Delfzijl-Noord".

 

 (Foto Egbert Euser, NDC Media Groep, op de foto vlnr: Christina Schreuder bestuurslid, Berdien Kingma de winnares, Trieneke Ottens mede-coördinator, en Andrea Nieboer voorzitter)

Uitslag tekenwedstrijd bekend, maar nog even geheim....

Gepubliceerd: Woensdag 13 april 2011

(de jury is aan het overleggen)

We houden het nog even voor onszelf, maar de uitslag van de tekenwedstrijd is bekend!!

Tsjonge jonge wat hebben de kinderen het ons dit jaar weer moeilijk gemaakt, want er waren zo-veel mooie, prachtige, knappe, fantasierijke, en grappige tekeningen!


Op dit moment wordt de tekening bewerkt (alle teksten moeten er natuurlijk ook op)  om nog deze week naar de drukkerij  te worden gebracht, dus allemaal nog eventjes geduld........

Maar op 21 april aanstaande staan we bij 1 van de scholen op de stoep, en wie oh wie zal dan de winnaar zijn?????

Vanaf 1 mei zullen we ook proberen een kleine selectie van de tekeningen op onze websie te plaatsen.