Kindervakantiespelen Delfzijl - Lutje grut

Home

Nieuwsmodule foto

In de zomervakantie worden er in Delfzijl ieder jaar vakantiespelen georganiseerd voor basisschoolkinderen onder de naam "Lutje Grut".
Tijdens de twee zomerspeelweken kunnen de kinderen, in kleine groepen verdeeld, meedoen aan verschillende activiteiten zoals:
hutten bouwen, excursies, knutselen, workshops, varen, zwemmen, paardrijden, popcorn en pannenkoeken bakken en diverse sport- en spelactiviteiten.

Lutje Grut is in 2019 van 15 t/m 19 juli (week 1) en van 22 juli t/m 26 juli (week 2). Thema: Disco! Meer informatie kunt u vinden onder algemene informatie.

Filmpje Eindmanifestatie

Gepubliceerd: Maandag 8 augustus 2011

Van Albert Runhart hebben we een aantal filmpjes gekregen die hij gemaakt heeft tijdens eindmanifestatie in de tweede week van 'Lutje Grut'. Alle filmpjes samen geven een leuk overzicht van de dag.
Wij hebben vervolgens deze filmpjes samengevoegd in één filmpje en deze op ons YouTube kanaal geplaats.

Het filmpje is te zien op Lutje Grut 2011 / Filmpje Eindmanifestatie 

Zulke eigen initiatieven waarderen wij zeer. Heeft u zelf nog beeldmateriaal dat we op onze site kunnen/mogen plaatsen, dan kunt u dit opsturen via het contactformulier.

Gevonden voorwerpen

Gepubliceerd: Maandag 8 augustus 2011

Tijdens 'Lutje Grut' zijn er verschillende voorwerpen (kleding, bekers enz.) gevonden die nog niet zijn afgehaald. Deze voorwerpen worden door ons bewaard tot en met 8 oktober 2011.

Alle gevonden voorwerpen zijn op afspraak af te halen bij de coördinatie.
Om een afspraak te maken, kunt u tussen 19:00 en 20:00 contact opnemen met de coördinatie via telefoonnummer 0642574131

Bedankt! Iedereen enorm bedankt!

Gepubliceerd: Zaterdag 6 augustus 2011

Langs deze weg willen wij iedereen bedanken, en met name alle vrijwilligers.... (de Stichting kan niet zonder jullie tomeloze enthiousiaste toewijding aan de spelen en de kinderen) die het mogelijk gemaakt hebben dat ook Lutje Grut 2011 weer een ge-wel-dig jaar is geworden!

Nogmaals iedereen bedankt, en hopenlijk tot volgend jaar! Thema IK HOU VAN HOLLAND!!

"De roof op het Lutje Grut geld" staat online!

Gepubliceerd: Zondag 31 juli 2011

Afgelopen woensdag was er een spooktocht georganiseerd in het Biesummerbos waaraan alle oudere kinderen mochten meedoen.

Omdat het thema van "Lutje Grut" dit jaar boeven en bandieten is, is de spooktocht in dit thema gehouden.

Daarom zaten er in het bos verschillende boeven, spoken en andere enge beesten verstopt die de kinderen tijdens de tocht lieten schikken.

Om de kinderen in de stemming te brengen, kregen ze voordat de tocht begon, de door ons gemaakte boevenfilm "De roof op het Lutje Grut geld" te zien.

Deze film is vanaf vandaag ook online te bekijken!

U kunt de film terugvinden onder Lutje Grut 2011/Film Spooktocht.

Wij vonden de film een groot succes en hopen dat u er net zoveel van geniet als dat wij hebben gedaan.

Veel kijkplezier!

 

Politie pakt boeven op tijdens opening van Lutje Grut en Kunstpoject

Gepubliceerd: Maandag 25 juli 2011

Vanochtend heeft de politie van Delfzijl eerst 8 boeven gearresteerd en meegenomen naar het politieburo. Hiermee werd de 55 editie van Lutje Grut geopend!

Meer dan 200 kinderen doen er mee in week 1. Gelukkig is het de gehele dag droog gebleven, en staan er weer de meest prachtige hutten op het terrein die de kinderen hebben gebouwd naardat de boeven wegwaren.

De middag stond in het teken van het kunstproject. (Mogelijk gemaakt door Ubbens Bouwstoffen en Hoveniersbedrijf R. Sijtsema)  Een grote klus maar wat zijn de schilderijtjes mooi geworden! Vanaf morgen zal Delfzijl overspoeld worden door deze mooie kunstwerkjes, en de brieven van de kinderen liggen klaar voor de vinder!

Na de avondmaaltijd van de vrijwilligers ( alle maaltijden van de vrijwilligers zijn volledig gesponsord door de Albert Heijn in Delfzijl) was er voor de vrijwilligers een dropping!

Het was een geweldige 1e dag, op naar dag 2!

 

De politie voert de boeven af.                             +200 kinderen maken een kunstwerk.

 

Foto's Knutseldag en Introductieweekend

Gepubliceerd: Zondag 24 juli 2011

Wat is er al weer een werk verzet.

Afgelopen vrijdag is de zeecontainer gebracht met al onze spullen, is het pipokeetje (met een nieuw dak dankzij Dakdekkersbedrijf Slagter) en de coordinatiekeet gebracht van Schildersbedrijf Loer. Ook de afvalcontainers de dranghekken en de ranjatonnen zijn gebracht. Twee containers vol pallets en de generator van de firma Boels zijn gebracht.

Zaterdag is een grote groep vrijwilligers aan de slag gegaan om alles op te bouwen schoon te maken en in te richten. De container is volledig leeggehaald en dankzij de sponsoring van de Karwei is er een vloer in gelegd, ook VOF de Terebint heeft nog 2 extra generatoren beschikbaar gesteld.

Vandaag zijn de laatste puntjes op de de i gezet, de leiding heeft naast een uitgebreide instructie met betrekking tot het reilen en zeilen van de weken enorm grappige kennismakingsspelen gedaan. Ook is er vandaag een einde gekomen aan weken aan urenlange voorbereiding van het kunstproject.

Kortom, we zijn er klaar voor! Laat de kids maar komen morgen!!

PS: de foto's van de knutseldag alsmede het introductieweekend staan nu onder Lutje Grut 2011 tabblad foto's.

Kennismakingsspel                                    Voorbereiding Kunstproject

 

Wie wordt ons laatste kind in week 1??????????

Gepubliceerd: Vrijdag 22 juli 2011

Nog geen 5 minuten later! We hebben nog 1 plekje vrij!

Wie oh wie wordt ons laatste kind in week 1?????

Nog 2 plekken voor week 1 2011!

Gepubliceerd: Vrijdag 22 juli 2011

We zitten voor week 1 bijna helemaal vol, er kunnen nog 2 kinderen aangemeld worden in de leeftijd van 10 11 of 12 jaar, ze kunnen niet meer bij elkaar worden geplaatst in 1 groep!

Wie worden onze laatste 2 kinderen in week 1 ?!?!?!

Artikel Eemsbode 20-07-2011 Kunstproject en Olaf Vos!

Gepubliceerd: Woensdag 20 juli 2011

Bezoek Gevangenismuseum op 2 augustus!

Gepubliceerd: Dinsdag 19 juli 2011

5 groepen kinderen gaan op dinsdagochtend 2 augustus een bezoek brengen aan het Gevangenismuseum in Veenhuizen! Het vervoer wordt geregeld door Deiman Tours uit Winschoten.

We gaan een kijkje te nemen in het museum, hoe leefden boeven vroeger in een Gevangenis, en hoe leven ze daar nu?

Ook maken we een rondritje met een echte Boevenbus!