Kindervakantiespelen Delfzijl - Lutje grut

Home

In de zomervakantie worden er in Delfzijl ieder jaar vakantiespelen georganiseerd voor basisschoolkinderen onder de naam "Lutje Grut".
Tijdens de twee zomerspeelweken kunnen de kinderen, in kleine groepen verdeeld, meedoen aan verschillende activiteiten zoals:
hutten bouwen, excursies, knutselen, workshops, varen, zwemmen, paardrijden, popcorn en pannenkoeken bakken en diverse sport- en spelactiviteiten.

Lutje Grut is 2016 is van 18 t/m 22 juli (week 1) en van 25 juli t/m 29 juli (week 2). Thema: Lutje Sail!!! Meer informatie kunt u vinden onder algemene informatie.

Lutje Grut 2016 week 1.

Gepubliceerd: Donderdag 21 juli 2016

Hallo allemaal!

Lutje Grut 2016 is alweer 4dagen bezig! En week 1 is alweer bijna ten einde. We hebben weer hele positieve verhalen gehoord van ouders, kinderen en omwonenden. En uiteraard zijn de weergoden ons goed gezind. 

Kinderen zijn van de week zoals elk jaar traditioneel begonnen met het hutten bouwen. 's Middags zijn er groepen naar het centrum geweest om het escaperoom-spel te spelen. Dinsdag stond in het teken van zeephelling activiteiten en waterpret voor jong en oud! Dinsdagavond was er voor de jongste kinderen een kinderdisco georganiseerd door Michel Stam & Andre Smit. Woensdagochtend was er voor de oudste groep een excursie georganiseerd naar Punt van Reide geregeld door Groninger Landschap. Er zijn op woensdag ook kinderen naar t swieneparredies geweest, kinderen vonden dit fantastisch! Mede ook door de begeleider Andre, die zeer enthouiasiast kon vertellen over zwijnen. 's Avonds konden de oudste kinderen weer slapen op locatie in combinatie met een spooktocht georganiseerd door Marco Boer. Kinderen waren weer heerlijk bang en de laatste sliepen pas om 3:30. Ouderwets gezellig! Vanochtend zijn de groepen 7, 8 & 9 naar Heemtuin te Muntendam geweest en hebben daar allerlei spelletjes en een wandeling door het Mammoetpad gehad. Vanmiddag gaan de oudste kinderen naar zwembad Dubbelslag en gaan heerlijk een middagje zwemmen.

Morgen is de laatste dag van week 1 alweer en staat net als elk jaar in het teken van feest! Alle ouders, verzorgers, broertjes zusjes opa's oma's en alle belangstellenden zijn van harte welkom tussen 13:30 en 15:30! U kunt hier een t-shirt laten drukken met het logo van Lutje Grut (u moet zelf een t-shirt meenemen) en ook groepsfoto's kunnen hier besteld worden. Er zal op deze dag ook koffie/ thee frisdrank ijsjes etc etc in de verkoop zijn. Aanmelden voor week 2 is hier ook mogelijk. Maar die mogelijkheid kan ook op onze website.

Tot morgen! en anders tot maandag Knipogen

Wij zoeken vrijwilligers!

Gepubliceerd: Vrijdag 13 mei 2016

Voor onze hele gezellige speelweken zijn we nog op zoek naar enthousiaste jongeren die mee willen helpen om van de 60e editie van Lutje Grut een groot feest te maken...

Ben jij of heb jij:

  • 16 jaar of ouder
  • genoeg vrije tijd van 18 t/m 29 juli
  • gemotiveerd om een groep kinderen te begeleiden

Dan zijn we op zoek naar jou!

Kom het vrijwilligersteam versterken en schrijf je in via het aanmeldformulier.

Ook in de leeftijdscategorie 14-16 jaar kunnen jongeren zich aanmelden.

Lutje Sail

Gepubliceerd: Dinsdag 19 april 2016

Hallo allemaal,

Voorbereidingen zijn in volle gang en dat is een groot succes! Loket Leefbaarheid Groningen heeft aangegeven dit jaar sponsor te willen zijn en heeft ons 1.250 euro gesponsord. Wij zijn Loket Leefbaarheid Groningen hiervoor dankbaar en zullen dit geweldige bedrag uiteraard zeer goed besteden aan de stichting. 

De aanmeldingen voor de kinderen zijn ondertussen ook weer gestart! Aanmelden kan op onze website via dit aanmeldformulier

Ook dit jaar zullen wij alle scholen in Delfzijl bij langs gaan om daar ook aanmeldformulieren heen te brengen. 

Verder kunnen wij dit ook niet organiseren zonder enthousiaste vrijwilligers. Lijkt het jou leuk om met kinderen te werken en ben jij tussen de 14 en 29 jaar geef je dan gauw op via dit aanmeldformulier  en wie weet zien we jou tussen 18 en 22 juli en 25 en 29 juli. 

Tot dan!

Groeten,

Het Bestuur.

Voorbereidingen Lutje Grut 2016 zijn begonnen!!

Gepubliceerd: Vrijdag 5 februari 2016

Hallo Allemaal,

Wij zijn weer begonnen!! Sinds een paar weken is het bestuur weer bezig met de voorbereidingen van Lutje Grut 2016. We hebben dit jaar gekozen voor het thema; LutjeSail!

Iets later als normaal maar vanaf vandaag kan je weer op geven als vrijwilliger. De eerste vrijwilliger heeft zich al opgegeven. Het is onze eigen Albert-jan Timmer.

Wij hebben ook gelijk het aanmeldformulier voor de kinderen online gezet. U kunt u zoon of dochter vanaf nu gelijk opgeven.

 

Met vriendelijk groet,

 

Het bestuur

Eerste week in volle gang!

Gepubliceerd: Donderdag 9 juli 2015

We zijn nu over de helft van onze eerste week. Wat een week tot nu toe! Lachende, vrolijke en gelukkige kinderen, enthousiaste leiding en ouders! Wat willen we nog meer? Het weer heeft alleen af en toe tegen gezeten.

De maandag werd traditioneel geopend met het hutten bouwen. Groep 18 en 19 hadden toch wel de mooiste hut, een echte Lutje Grut Safari Jeep!
In de middag hadden de kleinste kinderen een super leuke knutselactiviteit en de overige van de jongste kinderen het ruilspel. Hier hebben ze mooie prijsjes voor de loterij opgehaald.
De oudste kinderen hadden een levend safari stratego gedaan.

Op de dinsdag hebben de kinderen een super spectakel dag gehad. Maikel Mannes en Kaj Pentinga hadden voor deze dag de Safarigames op poten gezet. Dikke duim omhoog voor deze dag! Met grote luchtkussens, klimwand en een 18 meter zeephelling wisten de heren de kinderen dik te vermaken!
In de avond hebben de jongste kinderen weer een super mooie kinderdisco mee gemaakt. Via deze weg willen we Pro Sound Showproducties, Michel Stam en Martin Franken weer heel erg bedanken.
Inmiddels hebben we helaas moeten vernemen dat Martin volgende week voor de allerlaatste keer op Lutje Grut een kinderdisco aan elkaar gaat draaien! We gaan je echt zeker weten missen Martin!

Op de woensdag stond van alles op het programma. Iedereen had wat verschillends gedaan, pannenkoeken en popcorn bakken, sport en spel en knutselactviteit. In de avond hadden de ouste kinderen een horror safari. Sommige kinderen werden toch wel een beetje bang, maar het merendeel wist de horror safari helemaal uit te lopen! De kinderen kregen daarna warme chocolademelk en een broodje met knakworst. Dan ook nog eens blijven slapen op de locatie, maar dat zal een korte nacht zijn geweest!

Inmiddels is de donderdag alweer begonnen, de jongste kinderen komen binnen en de oudste gaan naar huis om bij te slapen. Groep 1 t/m 6 gaan deze ochtend naar het Stadspark in Groningen. Ze gaan met z'n allen in de trein, wat spannend! Groep 7 t/m 11 gaan naar de brandweer, wat weer super leuk gaat worden! De oudste kinderen komen in de middag weer terug en gaan dan met z'n allen zwemmen in Dubbelslag.

Morgen is het alweer vrijdag, afsluiting van week 1. Onze eindmanifestatie begint om 13.30 en duurt tot 16.00 uur. Via deze weg willen wij alle ouders, familie, vrienden, kennissen en belangstellenden uitnodigen! We hebben diverse kraampjes wat weer super leuk gaat worden!

Nog 21uur!

Gepubliceerd: Zondag 5 juli 2015

De voorbereidingen zijn al in volle gang door de vrijwilligers, de container is geplaats door Erpotrans. De pallets van HTG staan op locatie door Merema Transport en.... de kinderen van week 1 zijn allemaal ingedeeld in groepjes! De pasjes zijn verstuurd. Morgen gaat het gewoon weer los! Om 08:45 zullen de eerste kinderen alweer voor de deur staan om weer een geweldige Lutje Grut week te hebben. We horen in de wandelgangen dat de kinderen er heel veel zin in hebben. En ook niet heel onbelangrijk, wij hebben er ook zin in. De weerberichten zijn tot nu toe zeer gunstig, vanaf woensdag verwachten ze wel wat slechter weer maar zo positief zoals wij altijd zijn, de zon in ons blijft altijd schijnen!

Dit jaar is het voor het eerst dat we geen subsidie meer krijgen van de gemeente, en daardoor is het nog moeilijker om het hoofd boven water te houden. Daarom vanaf deze kant willen wij onze sponsoren vreselijk bedanken voor de bijdrage die ze leveren om Lutje Grut 2015 weer mogelijk te maken, super! Het is ons gelukkig weer gelukt. Trots zijn we nu ook al op onze vrijwilligers en leiding die dit weekend geholpen hebben, ze hebben de warmte getrotseerd om voor morgen alles klaar te hebben.

Wij wensen alle kinderen, vrijwilligers, leiding, hulpmoeders en hulpvaders een fantastische week!

Tot morgen!

Het bestuur.

Rotary Eems Dollard overhandigd super grote cheque!!!

Gepubliceerd: Vrijdag 19 juni 2015

De Rotary Eems Dollard heeft ons een grote cheque gegeven met het bedrag van maar liefst 2000 euro!
Rotary Eems Dollard is een serviceclub wat ontzettend veel aan community service doet. Zowel nationaal als internationaal.
Ons werd tijdens de uitreiking meteen duidelijk dat deze mensen veel over hebben op sociaal gebied. Men was zo enthousiast en om zulke mensen zo te zien, dat doet ons denken aan de dankbaarheid die wij weer van de kinderen krijgen. Die dankbaarheid kregen zij nu van ons!
Tijdens het Koningsbal welke gehouden is op landgoed Ekenstein is er een veiling gehouden met uitzonderlijke kavels.
Hier werd geld ingezameld voor Lutje Grut en Kriebeldam. Beide vakantiespelen krijgen dit enorm hoge bedrag.
Hier zijn wij dan ook ontzettend blij mee en kunnen we ook super leuke dingen voor de kinderen blijven doen!

Vriendelijke groet,

Het bestuur

Aanmeldingsformulieren

Gepubliceerd: Dinsdag 2 juni 2015

Hallo Lutje Grutters!

Zojuist zijn de laatste aanmeldingsformulieren verstuurd naar de scholen. Op 15juni zullen wij deze weer ophalen van de scholen en zal deze verwerkt worden. Momenteel komen de aanmeldingen via de website ook binnen, mocht u geen formulier hebben ontvangen of wilt u uw kind aanmelden die niet in Delfzijl op school zit. Aanmelden kan via Aanmeldingsformulier 2015

Ook heeft Lutje Grut een nieuw nummer, deze is vanaf vandaag in gebruik. Wij zijn te bereiken op 06-29460827 en via info@kindervakantiespelendelfzijl.nl

Vriendelijke groet,

Het Bestuur.

Lutje Grut 2015

Gepubliceerd: Vrijdag 29 mei 2015

Hallo Lutje Grutters!!

Het is alweer een tijdje geleden dat we wat van ons hebben laten horen, maar achter de schermen zijn wij alweer druk bezig om Lutje Grut 2015 mogelijk te maken. Dit jaar is er gekozen voor het thema "Lutje Grut op Safari"  De vergunningen en de locatie aanvraag zijn weer opgestuurd naar de gemeente en deze zijn gelukkig ook voor 2015 weer volledig goedgekeurd! Op 6&10 juli en op 13&17 juli zal Lutje Grut 2015 georganiseerd worden op Gevelsteen 4 bij gymlokaal 't Rek. Dit jaar is er helaas wel besloten om de financiele bijdrage te verhogen van 15euro naar 17,50 euro. Dit is voor het eerst weer sinds 8jaar.

Mede dankzij onze ICT topper Fokko kunnen de kinderen zich vanaf vandaag weer aanmelden voor Lutje Grut op de website. Via de link https://www.kindervakantiespelendelfzijl.nl/kids/  Trieneke en Albert zullen maandag 1juni weer langs alle scholen in Delfzijl gaan om daar de aanmeldformulieren af te leveren. Deze zullen op 15juni weer opgehaald worden. Aanmelden kan dan uiteraard nog via de website, mail (info@kindervakantiespelendelfzijl.nl) of opgavestrook versturen naar Kattegat 5 9933 TL te Delfzijl. Telefonisch zijn wij nog niet bereikbaar, dit zal tzt gebeuren. We zullen hierover een bericht plaatsen op onze website. 

Zoals elk jaar kan de leiding zich al aanmelden vanaf 1januari, uiteraard is dit ook weer volop gedaan. Danielle Eitens was dit jaar er weer snel bij maar was dit jaar niet de eerste! Die eer gaat naar Mathias Jansema! Aanmelden voor leiding kan zich dus al een poosje en we zoeken nog heeeeeeeeeel veeeeeeel begeleiding voor dit jaar. Aanmelden kan via de link  https://www.kindervakantiespelendelfzijl.nl/website/aanmeldingsformuliervrijwilligerslutjegrut2015.html

Graag tot in juli!Knipogen

Vriendelijke groet namens het bestuur,

Albert Schreuder.

Week 2

Gepubliceerd: Maandag 14 juli 2014

Hallo ouders/ verzorgers! 

Week 2 is vanochtend begonenn! Het feest is weer los gebarsten...!!Stoer Op verzoek van ouders/ verzorgers zetten we ons weekprogamma van de excursies op de website zodat u kunt zien wat er deze week allemaal gedaan word! Hoe te gek is datLachen

Maandagmiddag Groep 6t/m10 Natuurmonumenten Biessum
Maandagmiddag Groep 14 Blotevoetenpad in Opende
Dinsdagochtend Groep 1 t/m 5 Knolltoen in Godlinze
Dinsdagmiddag Groep 11&12 Insectenwereld in Leens
Dinsdagavond Groep 1 t/m 8 Kinderdisco op locatie
Woensdagmiddag Groep 13 Zeehondencreche Pieterburen
Woensdagavond Groep 9 t/m 14 Nachtspel en slapen bij Neptunia
Donderdagochtend Groep 6 t/m 10 Brandweer
Donderdagmiddag Groep 9 t/m 14 Zwemmen in Dubbelslag
Vrijdagmiddag Alle groepen Eindmanifestatie!!!!!

Voor de kinderdisco en het nachtspel/ slapen krijgt uw kind een opgave formulier mee om zich daar voor op te geven. De vrijdagmidag is traditioneel feestelijk afsluiten met alle kinderen en leiding. Hierbij is iedereen welkom om langs te komen! Allerlei spelletjes zijn hier te doen, koekhappen/ sponsgooien en blik werpen. Hier kunnen ook de groepsfoto's besteld worden en niet te vergeten het T-Shirt drukken! Voor 2,50euro kunt u een t-shirt laten drukken, wel moet u daarvoor zelf een t-shirt voor meenemen. De kleur van het inkt is dit jaar... paars Knipogen De eindmanifestatie is van 13:30 tot 15:30. Vanaf 15:30 kunt u uw kind dan ook ophalen. 

We gaan er weer een top week van maken met zijn allen!!!